Adds by nuffnang

Friday, August 7, 2015

cerita kawan saya

Ni kawan saya since form 1 sampai la form 3.Kirenya bestfriend waktu sekolah time tu.She is cambodian by blood.Cantik orangnya.The prettiest among us 4.And sangattttt cerdikkk pandaiiii..memang pakej, cantik, pandai n sopan santun je orangnya.nama dia sgt unik.RAYA.she told me, she was supposed to be named as suraya, ntah cemana polis salah tulis..tskkkk...
Raya is the 3rd from left.
Tapi sayang, our friendship takat form 3 aje.Abis exam PMR, I rememebered she told us that she was forced to arrange marriage by her father...sedih oiiii...bestfriend kot, and we are still young, 15 kot, dah kena kawin, paksa plak tu..She told, dah macam adat family dia yg pompuan kena kawin awal...we even told her to run away from her family, tsskkk...but being an obedient daughter, she finally married her husband. Masa tu memang kesian sgt kat dia, dia memang tersepit antara family n cita-cita.Dia dah siap bungkus pakaian nak keluar rumah family dia, but then, her father told her, if dia tak nak kawin, she will no longer his daughter. Katanya dia tak nak jadi anak derhaka.I remembered she told us, that her husband is years older than her, and kerja jual pasar malam aje..On the wedding night, we called her to check on her whether she was ok or not, bila di tanya sedang buat apa, and she said tgh urut her husband...tsssskkkk...terus we alls yg nangis teresak..tsskkk....lepas tu jumpa dia balik bila pegi ambik result PMR, dengan jari berinai dia datang. She got straight A's okayy!Tapi sayang, dia dah berhenti sekolah.Lepas tu, the last time aku jumpa dia, when she already have a baby, and we are only 16 on that time...until so many years...and just recently, we managed to find each other, thanks to group whats app. 
on her wedding day with her sister.
 So happy to see her again!She seems happy with her husband and children.Mungkin hikmahnya jadi anak yg solehah.Suaminya dari berniaga pasar malam now dah jadi tokey kereta mewah and ada company hartanah. My fiend sendiri own a kedai kain. she showed us her new house..oh myyyy godddd, rumah dah taraf2 jutawan kawan aku nih...so proud of u my friend!

rumah beliau

*Sorry, aya aku share citer mung kat blog aku...

2 comments:

Putri said...

Rezeki setiap insan berbeza. ada masanya kita terlepas yang kita nak, tapi Allah bagi yg lebih baik

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails