Adds by nuffnang

Friday, April 18, 2014

keyword hari ini

Dah lama dah tak kuar keyword yg kalakar..hari ni cek, tengok ada kuar keyword ni, hehehe, I wonder sape lah yg google ni kan..ke budak sekolah yg nak buat karangan tapi nak senang je, malas nak pikir ayat, sekarang ni kan sume benda ko buleh google je..
baiklah..nanti ahkak buat lagi karangan tentang tudung yeh..kali ni dengan susun bahasa yg betul, supaya adik2 yg google ni senang sikit tak payah nak ejas dah..hehehe..

Thursday, April 17, 2014

Beli Ayah

Somi kena pegi outstation 2 minggu.First time ok kena tinggal sebegini lama..nasib mak ni mak yg kental... hehehe
Semalam si Abang cakap kat mama, "Mama jom la pegi beli ayah baru, ayah lama tu tak balik2"
kahkahkah..kalaulah boleh beli je.....hahaha

Wednesday, April 16, 2014

Morning alarm

Korang kunci jam pagi2 ada banyak2 mcm ni tak?ke korang pakai satu time je, bile bunyik korang terus bangun eh?Aku ni jenis tak makan saman snooze, kunci jam pon kalau snooze aku tetap tutup..hahaha..ce teka pada pukul berapakah kak ton berjaya bangun?

Tuesday, April 15, 2014

Gaji

Dalam sokabar kosmo hari ni..isu gaji lepasan ijazah..Aku dulupon macam ni jugak, eh dulu ngan sekarang tak jauh beza pon..my first salary from my first job, rm1500..dulu, it was 9 years ago..n still single, aku rasa 1500 dah cukup dah..siap ada saving lagi..pastu dapat offer kat kompeni (sekarang) kompeni yg memang well known n well establish..gaji first, memang tepat2 2k..tu pon dah rasa banyak gileee..masa tu apa yg dioffer aku setuju je, tak tau pulok sebenornya kita boleh nego tang salary tu...after 8 years?gaji aku still dlm range gaji minimum lepasan ijazah sekarang..untungla lepasan ijazah jaman sekarang, starting je dah dapat 2800..Apa2 pon tetap bersyukur, walau gaji tak banyak dgn komitmen yg byk, masih lagi boleh buat makan minum pakai diri sendiri n anak2, n masih boleh bernapas kat kolumpo ni...tudung fareeda je tetap ahkak tak mampu beli..hehehe

Friday, April 11, 2014

Currently on replay

Super.love.this.song.
All of me by John Legend

Thursday, April 10, 2014

Be careful with my heart (M'sia screening @tv3)


Sape follow citer ni?Meh sini Hi-5.Kat tibi3 semalam dah episod last.
Aku start follow citer ni since confinemnt days ari tu.Mula2 mcm boring, tapi lama2 cam best.citer ni kelakar.Actually dlm citer ni, sume ada, kelakar, sedih, komedi, romantic, pengajaran...Tapi citer ni kemain le panjang, kat philippine still on going.Kat tibi 3 banyak yg dia cut.banyak sgt.kalo tengok episod sebenar, banyak lagi episod yg best n kelakar before diaorg tu kawin.Another thing is, ni satu2nya citer yg aku tengok wedding scene yg almost like a real one..mcm real sangat, tak nampak mcm diaorg kawin olok2..(tak caya sila tgk kat you tube)
Aku tak sabar nak tau apa jadik next, kat tibi3 lambat nau, gigih aku gugle sana sini, n terjumpa kat this portal, portal ni cam tonton la kalu kat melesia..kat portal ni, ada koleksi citer philippine yg lain..
For the first time sign up, dia bagi ko 7 days trial. tu pon available utk beberapa episode je..gigih aku beli tau, utk 10 hari tengok, dlm lebih kurang RM 20 ++.Tengok laju2 sampai ke episode yg paling latest..Yg spoil nya dia tak de english subtitle, tapi nasibla bahasa diaorg ada some words tu lebih kurang bahasa kita, n ko boleh agak2 la maksud dia, some more dia ada cakap english jugak, so bole la paham..
ni portal dia http://tfc.tv/
Pastu, untuk episode seterusnya, aku sambung tengok kat satu blog ni, dia memang update episode latest hari2 kat sini, tapi kena cepat2 tengok sbb kadang2 yg dia upload tu dah kena remove kat you tube..copyright claim..
ni blog dia http://www.onlinepinoytvstreaming.info/
so pada sapa2 fan tegar citer ni, tapi just follow tengok kat tibi 3 je, aku suggest tgk kat portal n blog tu.portal utk episode yg lepas, blog episode current..rugi tak tengok, sebab tibi3 banyak sangat potong..
banyak scene yg menarik n kelakar..

Wednesday, April 9, 2014

Review : Argan Wonder Lipstick by Simplysity

It was an impulse purchased.Tak plan pon sebenornya nak beli.Bila nampak je terus terambik n terbeli.Maybe terpengaruh lepas tgk kat ig ctdk dia dok promote lipstik ni.Nampak dia pakai cam cantik jeeee...Kak Ton pakai cantik kerrrr??

The product claimed (as taken at simplysity website)
Among the many benefits of Argan Wonder Lipstick are, reduces wrinkles around lips, lightens age spots, smoothens lips, gives extra moisture and protects against the harmful UVA & UVB rays. Argan Oil also has 2 times more Vitamin E compared to Olive Oil.

Yg aku beli color code ni:


My review:
I super love the color.Tang bagi moisture lips tu, to me not too effective sgt, coz sometimes my lips still dry and chap.It just give me rasa cam oily je lips (oily ye, bukan moist).Another thing yg den kurang gemor ialah, maybe because of the texture, ianya cepat hilang..jenuh den asek nak kena top up balik lipstick.Harga not too pricey, RM30++.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails