Adds by nuffnang

Friday, November 28, 2014

Pray for Qayyum

Sian sangat niiii...my one only nephew..he just not even 3 months yet..sekarang ni berada kat ICU Hospital Serdang..punca sebenarnya x dapat dikenalpasti lagi, masih lagi tgh tunggu result MRI scan..tapi ianya bermula dengan high fever and sawan..lepas preliminary chek up by the doctor, doctor cakap ada pendarahan di kepala due to abnormal blood artery. tapi since masuk rabu malam sampai ke sekarang ni,dia tak diberi minum susu, and was put to sleep all the time..

Mohon pada sapa2 yg membaca ni, tolong doakan anak sedara saya ni..
Dear Qayyum, Mama always pray for u..semoga Qayyum kembali sihat..we have so much things to do together sayang..Mama love you sooo much..
#pray4qayyum



Wednesday, November 26, 2014

UPSR

Hari ni result upsr keluar..eh macam kejap benor masa berlalu..rasa macam baru lagi dok kecoh pasal soklan exam bocor, tup tup ari ni dah ambik result...
Mak pak yg ada anak amik upsr mesti berdebar2 kan..cikgu2 pon turut berdebar2...Tapi jaman sekarang ni, selalunya mak pak yg terlebih over dari anak2 hehehe..
Dulu UPSR trial aku dapat straight 4As.bangga mak enon huhu..maklumla waktu kat sekolah ada 3 org je yg dapat 4A including me.Tapi actual result UPSR, aku hanya dapat 3A1B...huhuhu...kuciwa mak enon..tak dapat nak masuk sekolah yg gempak2..
Tapi tak pelah..bukannya aku tak boleh sambung sekolah pon..
To adik2 yg ambik result harini, andai kata result adik2 tak begitu memuaskan, its okay..its not the end of the world pon...UPSR je pon...you still boleh masuk form 1 jugak...perjalanan masih jauh..
To parents pulak, dont blame your child if it wasn't like you were expected..maybe you're the one that put too much expectation..kita kena tengok kemampuan anak2 jugak..kalau setakat tu je rezeki dia, redhalah..tak perlu nak pressure diaorg..parents nowadays terlalu memberi tekanan untuk anak2..nak semuanya perfect..remeber,they are just the kids..
pada yg dapat straight As to tahniah ye..tak silap aku tahun lepas punye citer kot, yg parents hadiahkan wolkswagon mini untuk anak nye yg dapat straight As dalam UPSR....perggggggghhhhhhhhhh...tapi ingatla, cemerlang upsr bukan penentu ank tu dapat masuk uni ke tidak...

Thursday, November 20, 2014

fake braces

this is soooooo annoyying..at least to me la, sebab selaku org yg tidak bergigi cantik elok tersusun dan tak pulak pakai braces, I am very much annoyyed.why on earth people wanna wear fake braces?whyyyy???to mock those yg pakai braces ke? and since when fake braces ni diiktiraf sebagai aksesori wanita...and since when pulak gigi perlu di pakaikan aksesori...
argghhhhh....ahkak tak boleh nak digest ini semua...
aksesori digigi...pffttttt...ko ingat orang yg pakai braces tu suka-suki nak pakai braces ke, kalau tak sabit kerana nak betulkan gigi, takde maknanya diaorg nak pakai...
but seriously, nampak cantik ke pakai braces ni??pfftt...please, tolong bagi pencerahan sikit..

Wednesday, November 19, 2014

@ 1year, 1month

Eh I never blog about my baby girl punye development kan...hehe sian dia,kakak ngan abang dulu rajin mama buat catatan..
Today, marked she is officially setahun sebulan...Thank God, Alhamdullillah..she is not as tiny as she used to be..now berat dah 9 kg..lebih kurang her sister dulu when she was about her age..
She is such an easy baby (baby lagi ke), yep, we still call her adik baby..although waktu siang susah sikit nak tido..sangat penjeles..tak boleh tengok kakak or abang dekat2 ngan mama..mesti dia menangis pastu datang tolak2 abang kakak dia..maybe she know that she is the youngest kot..
Bab makanan- senang jugak..dah macam2 makan..semua dia makan..makanan org tua pulak tu..makanan baby dah tak layan..
Lain2 perkembangan, I admit dia memang lambat sikit..but its ok..lain baby lain dia punya carta perkembangannya..Abang kakak at her age now, memang dah boleh jalan..Tapi dia lambat sikit baru bertatih, kalau berdiri lepaskan tangan dia, adala 4,5 saat je bertahan pastu cepat2 duduk..pentakut...
Bab bercakap pulak, sekarang ni baru pandai sebut tiga perkataan ni je, Ayah (sentap mak ko ni, mama tak mau sebut pulak), nakkk, tatih..itu je..
Alhamdulliallah, yg paling penting sekarang..dia dah makin sihat..dah kurang bronchitis...its all that matter now..semoga Allah sentiasa memberi kesihatan yg baik untuk adik baby and sentiasa berada di bawah lindungan-Nya.

Nah, terimalah, our number two princess, adik baby..

Tuesday, November 18, 2014

Seeking for motivation & inspiration

I am a fan of Prof Muhaya.I truly adore her. Not only that, I feel like I wanna be like her. I love the way she gave talk, motivated & inspired people.I love the way she dressed.Modest yet covered her Aurat. Just recently I discovered her page 'Life by Design' on fb..which is featuring  a few artists hijrah stories..I just loved to hear all of their stories, and that be my most awaited program every week.
So those who is seeking on some sort of motivation or inspiration talk, you can watch this space on fb, Life by Design...truly inspiring & was definitely a good sharing session..

Monday, November 17, 2014

Bubur assyura

Finally,after sooo longgg...the last yg aku dapat merasa makan bubur assyura ni, was on my childhood...fuhhhh...lama gile tu, berpuluh tahun...and all these years I was craving for bubur assyura, and only just recently..Allah makbulkan.Alhamdullillah..
Ini bubur assyura versi KL.walaupon tak sama seperti apa yg penah aku makan masa kecik2 dulu, tapi rasa tu masih ada. Dulu suka makan yg cair panas2.Bubur assyura versi kampung aku dulu, ada yg dicampur ayam, ikan, daging n kekacang.Pastu bile dah sejuk n keras, atas tu ditabur pulak, ngan sambal ikan, telur gulung yg dihiris halus n agar2 yg diracik halus...sedappp..tapi versi KL ni, plain macam kat atas tu je..apa2 pon bersyukur sebab akhirnya dapat jugak merasa lagi..
Bertambah sodap bile laki i olls yg jadi tukang kacau..hihihi..

Friday, November 14, 2014

Fri-yeay

It is friday and its yeayyy..not just because we are almost in weekend, but today we have potluck breakfast (obviously until tea time coz lotssss of fooodddd), after soooo longgg...
makan, makan and makan again sampai lebam..
foods galore..makanan tuan tanah mestilah dok depan..mine is oreo pudding..nampok ke tidokk tu haaa..and pisang nun kat belakang..

some of my colleague n ex-bossess..yg paling besar pale botak tu our system support.today is his last day..so makan2 ni sempena last day dia jugak..

oklah.sambung mkn jap sessi lunch pulak (usap perut)..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails