Adds by nuffnang

Thursday, August 20, 2015

Review Lipstik Matte fever - lipcolor balm by Silkygirl

dah lama nau rasenya tak buat review make up..kalau dulu obses ngan sume jenis mekap, but now dah slow down..lipstik je yg aku keep on obsess nak beli..and the latest one is lipstik matte fever - lipcolor balm by Silkygirl. terpengaruh tgk iklan juliana evans pakai..kotla aku pakai terus jadi lawa cam juliana evans...muahahaha

my review:i love the color..suits me well..but ianya tidak long lasting..matte supposed to be longlasting kan..but not this one, or maybe sebab ianya jenis lip balm.senang sangat nak wipe off..harga rm 20.overall ok except ko pakai ko kena reapply balik..





Wednesday, August 19, 2015

Junk collector

masa mengemas barang2 lama ari tu, maka terjumpa la segumpal resit2 lama jaman aku sekolah menengah dulu ngan tiket2 bas dolu2...hahaha...tak tau la apa ke mptip simpan semuani..junk collector sgt ni...korang ada gak ke perangan simpan resit2 mcm ni?
resit yuran jaman sekolah
tiket bas mini dan bas kocok yg sangat lejen di terengganu jaman aku dulu



semuanya ni antara tahun 98-99...dah berbelas tahun aku simpan resit2 ni hehehe


IKLAN SEBENTAR:sesape yg membeli products seqybeaity from me TODAY, akan dapat double or maybe triple free gifts...cepat2 ada lagi masa bebarap jam ni..whats app 0192658380





Tuesday, August 18, 2015

Sakura Mask by Seqy Beauty




Another awesome produk by Seqy Beauty!Awesome sgt weiii...hehe..tak tipu..Aku panggil ni ubat jerawat.Ubat jerawat yg amat mujarab.Jerawat Batu aku yg timbul time period selalunya takes around two weeks nak surut sepenuhnya.Tapi bila apply sakura mask ni, wallawei, 3 ari je dah surut kecut...hah!kagum kak jah tau..

Another thing yg aku suka pasal sakura mask ni, of course le ianya bukan seperti mask yg dari generasi sebelum ni, tak payah susah payah pakai topeng pastu tunggu setengah jam keras kejung muka ko, nak senyum x boleh apatah lagi nak gelak khennn..so mask ni tekstur macam krim yg colorless.ko apply je kat muka, lebih kurang setengah jam boleh bilas ngan air sejuk.so mask ni takde effect keras kejung.pakai mask ni bukan takat boleh bergelak ketawa cam biasa, ko nak mengilai terus pon boleh takde masalah takut mask nak crack ke hape...hehehe...Tapi kalau ikut style kak jah, aku pakai malam sebelum tido tu, just cuci bila bangun tido..pas cuci tu, rasa kulit awesome sgt weihhh...lembut je...glowing2 sket...Pori2 pon mengecil..Berapa kerap nak kena pakai?suka ati korangla, no harm nak pakai kerap mane pon..risikonya ialah, nanti mask cepat abis je lah hahahah...
Tapi rata2 yg dah try Sakura Mask ni cakap, ni Magic mask..sebab ianya multifunctional.bukan takat nak cantik kan kulit muka aje, tapi boleh jugak sembuhkan kulit yg alaami masalah eczema, ruam, melecet, melecur, luka pas accident dan macam2 lagilah..nak pakai kat bayi pon takde masalah..






More testimonial checkout instagram kak jah:kedai_chantique ataupon boleh search hashtag #sakuramasksqb or #feedbacksqb
Nak order boleh order ngan ahkak ye whatsapp je kat nombor ni 0192658380.Harga RM 80 utk 30gram.Tahan selama 2bulan depends on penggunaan lah ye.

Friday, August 14, 2015

Kakak vs Adik

Kakak dan adik.lain sungguh character masing2. Kakak memang girly abis.Suka color pink, suka main doll, suka cantik2, suka pakai aksesori..pendek kata memang sgt keperempuanan.
Adik pulak contra ngan kakak.Favorite dia kalau kat tv tu bola sepak.Kalau kat tv tgh siar bola sepak, kemain dia kalut pegi cari bola pastu buat aksi sepak bola.hahaha..si abang dia pon tak de la minat bola sebegitu rupa..ntah cemane dia boleh terminat bola ni..kakak tak payah cakap la, kalau cartoon tu mestilah dora, little ponny, barbie, sophia the first and yg sewaktu dgnnya. Raya baru ni aku beli kanlah sorang satu henbek utk anak dara..Si Adik pakai 1 minit pastu dicampak nya henbek tu..sampai ke sudah x dipakai..sama jugak dengan gelang n rantai, aku pakaikan, dia nangis2 mintak dicabut balik..huhuhu
Kalau kat rumah pantang jumpa helmet, kopiah n songkok ayah atau abang dia..suka dia nak memakainya..rungsing apak nya nengok hahaha...
Hari tu bawak pegi kedai toys, si kakak cam biasa beli doll untuk kali yg keberapa entah, aku pon suakan doll untuk adik, dia tak mau okeh..lari laju dalam kedai nun pegi pilih menan robot la, kete la..hahaha..eh no no la adik, kontrol sikit sifat kejantanan tu hahaha..
Kasut2 lama kakak dia aku pakaikan, eh kemain lagi tetiba jadik tak pandai jalan, jalan kemain terkangkang2..pastu tadi dia main kat kabinet kasut pastu jumpa kasut abang dia dulu yg aku simpan sebab nak bagi anak sedara aku.dah dia nampak dan2 la nak pakai..elok pulak muat ngan kaki dia..hah, hambek ko, elok je dia jalan ngan kasut abang dia tu, takde plak terkangkang..haihhh...adik oh adik..

suka sangat dapat pakai kopiah ayah..
kasut abang jugak jadi pilihan..

Friday, August 7, 2015

cerita kawan saya

Ni kawan saya since form 1 sampai la form 3.Kirenya bestfriend waktu sekolah time tu.She is cambodian by blood.Cantik orangnya.The prettiest among us 4.And sangattttt cerdikkk pandaiiii..memang pakej, cantik, pandai n sopan santun je orangnya.nama dia sgt unik.RAYA.she told me, she was supposed to be named as suraya, ntah cemana polis salah tulis..tskkkk...
Raya is the 3rd from left.
Tapi sayang, our friendship takat form 3 aje.Abis exam PMR, I rememebered she told us that she was forced to arrange marriage by her father...sedih oiiii...bestfriend kot, and we are still young, 15 kot, dah kena kawin, paksa plak tu..She told, dah macam adat family dia yg pompuan kena kawin awal...we even told her to run away from her family, tsskkk...but being an obedient daughter, she finally married her husband. Masa tu memang kesian sgt kat dia, dia memang tersepit antara family n cita-cita.Dia dah siap bungkus pakaian nak keluar rumah family dia, but then, her father told her, if dia tak nak kawin, she will no longer his daughter. Katanya dia tak nak jadi anak derhaka.I remembered she told us, that her husband is years older than her, and kerja jual pasar malam aje..On the wedding night, we called her to check on her whether she was ok or not, bila di tanya sedang buat apa, and she said tgh urut her husband...tsssskkkk...terus we alls yg nangis teresak..tsskkk....lepas tu jumpa dia balik bila pegi ambik result PMR, dengan jari berinai dia datang. She got straight A's okayy!Tapi sayang, dia dah berhenti sekolah.Lepas tu, the last time aku jumpa dia, when she already have a baby, and we are only 16 on that time...until so many years...and just recently, we managed to find each other, thanks to group whats app. 
on her wedding day with her sister.
 So happy to see her again!She seems happy with her husband and children.Mungkin hikmahnya jadi anak yg solehah.Suaminya dari berniaga pasar malam now dah jadi tokey kereta mewah and ada company hartanah. My fiend sendiri own a kedai kain. she showed us her new house..oh myyyy godddd, rumah dah taraf2 jutawan kawan aku nih...so proud of u my friend!

rumah beliau

*Sorry, aya aku share citer mung kat blog aku...

Thursday, August 6, 2015

HAppy birthday moklong!

Moklong birthday was actually on 3rd Aug..Tapi ni versi keteapi terlambat, bolehla daripada nan hadooo..

non bake oreo cheese cake,sila makan moklong ye sampai muntoh hahaha



HAPPY BIRTHDAY MOKLONG.WE LOVE U SO MUCH!!!

Friday, July 31, 2015

thumb sucking

Anak bongsu aku ada habit thumb sucking ni.ntah cemane melekat ngan dia.Abang n kakak takde pulak hisap jari ni. Mula2 aku macam, it's okay...she's still a baby, cute what??hahaha
Apak dia selalu jugak membebel, selalu jugak marah dia bila dia masukkan jari ke mulut...Being a typical bongsu, manja n cepat sentap...marah sikit pon dah meraung..Tapi omaknya selalu plak back up, takpe dia kecik lagi, nanti dia besar dia malu sendiri..So I thought it was just for temporary ....until I saw these status at Marion Counter's instagram.
REALLY???memang sampai besar ke??I thought utk sementara and she it will slowly stop when she grow up...oh no, kalau macam ni kena usaha stopkan awal2 la..takkan dah beso panjang pon dok isap jari jugak..ishhh buruk bebenorrrr..any petua??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails