Adds by nuffnang

Thursday, April 24, 2014

Sama ke tidok???

Sama tak muka kak ton ngan muka anak bongsu kak ton??baik korang cakap sama..oh, I is memang telinga capang sejak dilahirkan lagi..hehhehe..
Aminah Insyirah @ 6 month
#throwback Arissa Irdina @ 6 month

Tuesday, April 22, 2014

murah..murah..murah..mai beli..

I'm such a sucker when it comes to nice & cheap stuff...atau dalam erti kata lain cheapskate..hehehe..
Cannot tahan kalau terjumpa ngan jualan murah2 ni..paling tidak satu kena beli..
Bata warehouse sale Ampang park

Abaikan tompok kat baju hijau tu bekas kena ailio anak aku..baju hijau tu kain dia best n sgt comfy..@ kedai kain tewah , the mines..

Semua diatas adalah RM5 sajo!!!

Monday, April 21, 2014

Weekend kami

Ayah takde, maka berkurunglah sume kat rumah je yeh.

In our camoun pants..
watching this..ntah  kali yg keberapa...

popcorn takde, biskut roti majerin pon boleeee...

Friday, April 18, 2014

keyword hari ini

Dah lama dah tak kuar keyword yg kalakar..hari ni cek, tengok ada kuar keyword ni, hehehe, I wonder sape lah yg google ni kan..ke budak sekolah yg nak buat karangan tapi nak senang je, malas nak pikir ayat, sekarang ni kan sume benda ko buleh google je..
baiklah..nanti ahkak buat lagi karangan tentang tudung yeh..kali ni dengan susun bahasa yg betul, supaya adik2 yg google ni senang sikit tak payah nak ejas dah..hehehe..

Thursday, April 17, 2014

Beli Ayah

Somi kena pegi outstation 2 minggu.First time ok kena tinggal sebegini lama..nasib mak ni mak yg kental... hehehe
Semalam si Abang cakap kat mama, "Mama jom la pegi beli ayah baru, ayah lama tu tak balik2"
kahkahkah..kalaulah boleh beli je.....hahaha

Wednesday, April 16, 2014

Morning alarm

Korang kunci jam pagi2 ada banyak2 mcm ni tak?ke korang pakai satu time je, bile bunyik korang terus bangun eh?Aku ni jenis tak makan saman snooze, kunci jam pon kalau snooze aku tetap tutup..hahaha..ce teka pada pukul berapakah kak ton berjaya bangun?

Tuesday, April 15, 2014

Gaji

Dalam sokabar kosmo hari ni..isu gaji lepasan ijazah..Aku dulupon macam ni jugak, eh dulu ngan sekarang tak jauh beza pon..my first salary from my first job, rm1500..dulu, it was 9 years ago..n still single, aku rasa 1500 dah cukup dah..siap ada saving lagi..pastu dapat offer kat kompeni (sekarang) kompeni yg memang well known n well establish..gaji first, memang tepat2 2k..tu pon dah rasa banyak gileee..masa tu apa yg dioffer aku setuju je, tak tau pulok sebenornya kita boleh nego tang salary tu...after 8 years?gaji aku still dlm range gaji minimum lepasan ijazah sekarang..untungla lepasan ijazah jaman sekarang, starting je dah dapat 2800..Apa2 pon tetap bersyukur, walau gaji tak banyak dgn komitmen yg byk, masih lagi boleh buat makan minum pakai diri sendiri n anak2, n masih boleh bernapas kat kolumpo ni...tudung fareeda je tetap ahkak tak mampu beli..hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails