Adds by nuffnang

Sunday, April 19, 2015

Floral mask by dian pixy

Stresss kan bila muka banyak white head, blackhead?pastu ngeri pulak nak pakai tipikal mask yg utk buang blackhead n white head tu , time nak tarik mask.....aduhhhhh...sakitnya tuh disiniii...
hehehe, ok worries no more, ni kak jah nak bagi tau satu produk mask ni, khas utk kasi hilang backhead n white head...tapi yg paling penting ianya tak menyakitkan...

ni produk bumiputera, under keluaran Dian pixy.


 WARNING:GAMBAR MENGGELIKAN DIBAWAH

hasilllll dia lumayannnnn bangettttt


seriuosly, sangat best pakai...muka rasa licin je lepas pakai mask ni..

Antara ingredients floral mask ialah collagen, Q10 & HA..so function ia adalah untuk menegang n anti penuaanlah.
Jangan risau akak-akak semua, Floral mask ni selamat n ada kelulusan KKM (better by our local bumiputra product yg ada KKM at least we know yg ianya selamat n tiada bahan berbahaya)


Nak beli boleh order ngan saya ye: 0192658380
more info n testimoni at instagram kedai_chantique

Friday, April 17, 2015

Follower ku retis

ahaksssss....hahaha..kembang kempis idung kak jah tau...tak sangka ada jugak retis nak follow instashop kak jah yg masih baby lagi tu...walaupon mereka ni retis senior, tapi kak jah memang peminat diaorg pon...dari dulu sampai sekarang.sape tak minat kak ogy the legendary azura oiiiiiiii....and for norish karman pon, watak dia as datin yam dalam love u mr arrogant, rambut tuuuuu tak tahan datin yam oiiiii....
hahaha, walau apa pon alasan diaorg follow instashop aku, tak kesah ler kan..yg penting follower ku retis...hahahaha..(walaupon the truth is anak diaorg yg main phone lalu terfollow instashop kak jah, or pa diaorg yg jaga acc ig diaorg, tu sebenarnya pa diaorg yg follow)
time kasih le kerana follow instashop kak jah ye...so, bila nak beli ni?eh...hahahaha



Wednesday, April 15, 2015

karipap

sebenarnya ni kali yg ke3 aku buat karipap.Dan nilah karipap yg paling sedap n paling menepati citarasa.syabas bete...mungkin aku akan jadi penjual karipap pulak lepas ni hahaha...aku suka karipap yg rangup krup krap, karipap yg kulit dia lembik i is dont like. so karipap kali ni, aku tambah tepung ubi n tepung beras.inti pulak serunding ikan.ni serunding ikan yg mil bagi.entah bile dia bagi aku pon tak ingat berzaman dok dalam peti ais.daripada dia mereput je dalam peti ais tu baik kite tukarkan dia kepada karipap krup krap sedap dimakan.


eh nape yg ni kemain gelembung mcm kan mengandung 9 bulan ni?hahahahaha

***nampak nau sendu takde idea nak update blog, karipap pon bole jadi satu entry....booooooo
sian kak jah..

Tuesday, April 14, 2015

Di campak2nya barang aku

aku ada beli barang yg mana dipos dgn pos laju.Agaknya masa org pos hantar diaorg ada panggil aku tak dengar kot, tgh mandi ke apa..pastu masa nak keluar rumah sekali tengok ada parcel hujung kat pintu dah..aku syak diaorng campak je, kalau tak takkan sampai ke pintu parcel tu..haishhhhh...kalau rosak parcel tu sape nak bertanggungjawab hah??/suke hati je main campak2...heran betul aku, pos laju punye prosedur memang tak leh call customer ke?kalau courier lain kalau takde org kat rumah normally diaorg akan call dulu...

abaikan selipar yg bersepah2 tu ye..


Wednesday, April 8, 2015

cerita-ceriti GST

dulu aku tak penah ambik tau pasal GST..tapi nasib baik ada kawan2 dalam grup wasap yg sudi bg pencerahan, kalau x sampai sekarang la aku buta gst.SEmenjak gst ni, adala terasa sikit2 bahang dia..sebab aku belum gi soping barang lagi, dah soping sikit before gst ari tu..tapi even before gst pon kedai dah start naik harga..tapi tulakan terpikir macam mana la org yg lagi susah dari kita, aku yg tak kaya ni pon dah rasa semput, apatah lagi ngan mereka yg lg susah dari aku...nak2 lagi yg hidup kat kl ni...struggle betul nak survive..
semalam pegi beli sayur sikit kat kedai runcit cina area rumah aku ni..beli sekali santan peket..sebab dah selalu beli so aku dah hapal harga.semalam tgk dia dah letak harga baru, naik seposen..aku cek dua tiga barang lain, pon naik seposen.pas bayar aku mintak resit.pas dia bagi resit, aku dgr dia merungut cam marah pulak sbb aku mintak resit.aku check resit memang dia ada caj gst...pandai betul ye, ko dah naikkan harga, pastu ko caj gst lagi.memang dasaaarrrrr...aku syak ni mesti dai tak berdaftar ngan gst, tapi sibuk nak caj gst jugak.
semalam pegi pos barang kat giant kinrara, balik bellikan cheesy wedges untuk anak2, upah teman mama pegi pos barang.katanya takde caj gst.Tapi bila bukak kotak cheesy wedges tu, alahaiiiii...ciput nau nau...berapa ketul je wedgesnya....bijok bijokkk...
paling terasa bile beli top up...beli RM 10, tambah lagi 0.60 sen...huhu..ari tu gi beli top up, bwk ngam2 rm10, lupe pulak ada gst...walaupon dah dibagi free sms, tapi tak sama rasanya ngan nilai 0.60 sen hahahaha..
Susu diaper semua dah konpem2 naikkan?hmmmm....

Friday, April 3, 2015

Diet hoiii

Adehh...nak kena start diet balik ni, body dah macam almari bergerak ni, igtkan dok rumah, banyak buat keje rumah, boleh kurus, rupenya nan hadoooo....susah ok nak berdiet tambah lagi kalau ko dah full time chef kat rumah..igtkan start april ni sempena bulan gst nak start diet, tapi tadi dah termakan eskrem mekdi camner?? takpe, takpe aku tak makan abis sebekas pon...suku je,kirenya tak terbatal lah diet aku...
Dalam sepanjang sejarah aku berdiet, tahun lepas was a major success...hihihi...tahun lepas pas pantang begitu determined nak kurus..begitu berdisiplin..sampai kan boleh turun berat yg paling byk..tapi sumenya musnah selepas raya..cissss...hilang semua determination...syaitonnnnn menghasut supaya makannn...makannn...makannn...now syaitonnnn dah tepuk tangan...pfftttt..
Ok, so now ada rase insap sikit, harap2 boleh istiqomah..How I managed turun banyak kilos tahun lepas? Actually lepas beranak, awal masuk keje on Jan 2014 sampai July 2014 - aku turun almost 15kilos...aku tak bersenam ye...ahkak tak suka peluh2..aku just diet kalori..means makan ikut kalori yg diperlukan utk tubuh...so aku install le apps myfitnesspal kat henpon..so ari2 aku kira kalori kat situ..pastu minum air masak byk2..banyak means ikut keperluan body ko..macam aku kena minum 3 liter perday..memang rajin sgt le dulu ulang alik ke pantry angkut air, pastu keje ulang2 alik toilet...tapi bagus, dia detox sekali tu..pastu the only senaman yg aku buat ialah squat..memang buat secara konsisten...dululah..now kalau buat balik memang semput kak jah..max aku buat 100x je daily...pastu dulu ada opismate yg sama berdiet, so keje tiap ari sembang pasal diet je...at least boleh membakari semangat, diet jadi mudah sikit kalau ada diet buddy ni, takleh ko sorang2 je dalam perjuangan menguruskan body,hihihi...tapi dia pon sama, pas raya kelaut jugak diet dia...hahahaha

So utk membakar semngat untuk kembali berdiet meh kite throwback makanan diet aku dulu.Gigih aku snap gambo...







Thursday, April 2, 2015

Hellloooooooo

Hi hi...lama sungguh tak bersiaran...no no no, ahkak belum bersara lagi ye dik..cuma for the past couple weeks, ahkak menghadapi krisis limitasi internet. so tak dapat le ahkak nak berblog.But now, doh ok sebab ahkak dah install unifi kat rumah...wehoooo...pasangnya minggu lepas lagi, tapi pastu ahkak bz pulak...bz marathon citer TLU tu...sian ahkak, org lain dah lama bercakap pasal citer ni, ahkak baru nak menonton..4 hari 4 malam gigih bermarathon baru abis...
Since citer tu memang highly recommendation, sana sini org bercakap pasal TLU, EL lah kayra lah..aku ternganga je..maka terpaksa la ahkak membzir masa selama 4 hari, 4 malam..tu pon selit2 in between house chores ngan anak2...
best rupenya citer tu, patutla ramai yg demam..ost pon best jugak..gigih ahkak cari kat you tube lagu setapak tu, tapi nan hadoooo....ni tak kiralah walaupon ahkak dah terlewat seminggu, ahkak tetap nak buat ulasan..hehehe...yg paling win dalam citer tu of course le watak adam hahahaha...pastu firt time pulak tengok PA yg ngalahkan boss, konpius ko ni nak jadi PA ke model bahahaha...
ungkuismail tu memang style berlakon memang camtu, dulu aku ada follow satu citer ni yg dia berlakon ngan nabila huda 2, 3 tahun lepas (nampak nau ko peminat drama melayu, hero sendu pon boleh ingat hihihi, tapi now dah tak sendulah kan, kang marah plak peminat cik mail ni)

dengar citer , citer baru yg replace TLU ni tak best eh?bagus jugak tak best, kang terpaksa plak aku bermarathon..



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails