Adds by nuffnang

Monday, May 11, 2015

Beras

Korang suke beli beras camne?yg mahal ke, yg wangi ke yg asal boleh makan? hehehe...kalau ikutkan aku , aku beli yg asal boleh makan je..hahaha...sebabnya pada pendapat aku, yg menyebabkan ko berselera makan or yg menyedapkan makanan adalah lauk dia.beras bagi aku sama je.tapi somi is memilih sikit kalau bab beras.beras kena yg special sikit.aku pon pelik, kalau takat beli beras biasa je apa yg special bagi aku sama je.lain la kalau ko beli beras basmathi or brown rice. yg tu memang konpem special.kalau beras biasa ni, aku prefer beli yg 'biasa2' je..sebab sama gak rasa dia..ko makan pon semua tu jadik t***k gak nanti hahaha.aku tak suka yg spesis wangi or yg pulut tu..cam pelik pulak makan ngan lauk bagai kalau beras yg pulut jenis sticky tu.kembang tokak den.
so my somi is memilih bab beras ni, nak beras biasa je tapi nak yg branded sikit.kalau gi shopping groceries memang boleh gaduh time nak pilih beras. aku angkut beras murah, kang dia start bebel n tukar beras.musykil disitu.aku tengok MIL beli beras biasa je, rege beras kt kg dlm 17 10 kilo tu..and konpem2 selama membesar ni pon dia makan beras2 yg biasa je..hidup sihat je kan..dah tua2 ni memilih pulak beras ye..kalau makan kat kedai, ada ko kesah ke beras apa diaorg pakai..ntah2 beras murahan jugak kann..tapi ko makan nasik berpinggan jugak..nasib la nowadays, i olls gi beli beras sendiri tak bawak dia.of course le aku pilih beras mana yg paling jimat hahaha..mana offer yg paling rendah, tu yg aku beli.baru2 ni pegi beli beras 5kg kat speedmart.ada dua jenis je, stau cap sendu, rege rm12.90, satu lagi cap mahai rege rm17.90...hoihh beza rm5 okeh, so aku pilih yg sendu je haahaha(matikla rm 5 pon kedek, gst hokay...kena berjimat cermat), masa beli tu saing ngan mamat bangla pon beli beras tu jugak..ahaksss...
tapi balik rumah baru perasan, kat plastik beras ada tulis beras usang.patutle murah.eh, tapi makan ok je, takde beza pon ngan beras lain.kurang pasti pulak apa maksudnya beras usang tu..tapi abis jugak la beras sekampit tu di makan.Alhamdullillah kenyang jugak.nasib si somi x perasan kalau tak bernanah telinga i olls dengar dia membebel.see, abis jugak makan kan..kenyang jugak kan..
jadi kesimpulannya, beras sendu atau tidak, tiada bezanya...
ok sekianlah karangan tentang beras.

Thursday, May 7, 2015

7th

Abang is now 7 year old.The exact date was on last sunday 3rd may.This time, nasib dia tak mintak hadiah bukan2.hehe.jimat duit mak pak.as usual kena ada kek lah.sorry abang, mama beli kek bajet je.janji kek.Tapi si kakak sibuk nak enterframe. dia ingat birthday dia setiap hari.tu pasal kena bubuh nama dia jugak atas kek.kalau tak dia sentap.

Happy birthday to my lil' boyfriend.Doa mama pada abang tetap sama seperti tahun2 lepas.Moga Abang membesar jadi anak yg soleh kepada mama dan ayah, di kurniakan kesihatan yg baik dan sentiasa dibawah lindunganNya.I love you so so so much boyfriend!

Friday, May 1, 2015

Pertanyaan

uishhh bestnya org yg bekerja, cuti lama u olsss...dulu time bekerja, kerja aku asek kire public holiday je.pastu kalau dapat yg cuti lama2 mcm ni gumbiranya hati rasa cam nak lompat bintang aje..hahaha..by the way selamat hari pekerja pada u olls yg bekerja..patut nya kena buat cuti khas seminggu untuk para pekerja kan?barulah syiokkkkk...hahaha..sehari tak cukup..iolls pon nak demand jugak mintak hari surirumah la (mcmkan boleh cuti hahaha)..korang gi mana cuti2 panjang cenggini.ramai yg balik kampung semstinya..dengar kabar LPT sesak jem semua..uishhh...rindu nak balik kampung jugakkkkk
Ni gigih tulis blog alang2 dah depan pc kan, nak citer pasal abang.nantikan aku lupe, baik terus log in blog..
si abang ni makin besar makin banyak soklan.kadang pening aku nak jawab.selalunya dia akan tanya makna perkataan.yg si mak dia ni pon bm x berapa nak pandai..kadang dia tanya makna perkataan melayu, kadang aku tgh blur tak leh nak pikir maksud dia n tak tahu nak explain cemane..ye lah most of the time dia akan tanya dalam kete waktu balik sekolah mas tu tgh drive...mane nak pikir mane nak drive..so kadang dia tanya perkataan melayu tu aku jawab in english.pastu dia tanya balik yg perkataan aku sebut in english, aku balas balik maknanya dalam bahas melayu.begitulah ulang2 yg tu je hahahaha...last2 sekali dua2 tensen..pastu tadi dia tanya apa maksud huru-hara..ni pon aku tak tau nak explain cemana.yg terlintas dalam otak aku translate in english je = chaos.hahaha...pastu aku buat action terkinja2 geleng kepala kibas2 rambut tangan gerak2...hahahaha...*bengong* nak menggambarkan keadaan huru-hara tu...pastu dia terus angguk cakap ok.hahahahaha...
kesian mak dia, lagi kesian anak dia dapat mak camtu..hahahaha

Ni aku nak tanya, spm bm ko pass ke idokkkkkk??HAHAHA

Wednesday, April 29, 2015

Officially 4 year

My eldest daughter Arissa Irdina was officially 4 year on last sunday 26th April.
Happy birthday sayang intan payung mama.Mama doakan kakak menjadi anak yg solehah kepada mama n ayah dan semoga Allah memberi kesihatan yg baik pada kakak.
She 's such a clever girl, Alhamdullillah nampak belajar pon pandai.Hari2 berangan nak jadi princess saje..hehehe...apa2lah kakak janji kakak happy, whatever makes you happy, mom is happy for you too!So on her birthday, tak celebrate pon, we just brought her out for lunch and belilah 3 ketul kek secret recipe.oklah tu, janji mama n ayah ingat birthday kakak.
My precious daughter, mama loves you soooooo mucho!

Sunday, April 26, 2015

Jus Sorga Wanita by Jemyma by Fasha Sandha

Another awesome produk by fasha sandha, is Jus Sorga Wanita.

Aku pon consumed jugak.Rasanya best.rasa manis2 buah.Efek dia after consume, badan jadi segar, kurang letih n bertenaga untuk seharian.
Cara Makan: 2 sudu before meal at morning, 2 sudu before meal at night.Best consumed chilled ye kakak-kakak.

Bukan sahaja golongan ibu2, kakak2 yg dah kahwin je boleh consume ni, adik2 yg belum kahwin pon boleh...
Fungsi2 lain yg kakak2 boleh achieve sekiranya konsisten consume Jus Sorga wanita ni ialah

OK, ni antara main ingredientsnya pulak;
~habbatussauda
~madu
~pegaga
~kacip fatimah
~manjakani
~kurma
~roselle
~delima
~acai beri
~kunyit
~zafaran
~ginseng
~epimedium
~kolagen

pergghhhh...ingredients dia sume best2 n berkhasiat bukan?memang sesuai sgt untuk kite2 pompuan2 nih...
jadi, sape2 yg rasa nak try, manelah tau kan, pas konsume sebotol terus berubah jadik ala2 fasha sandha...hahahaha, ok lawak tak berapa nak kelakar je..I mean sape2 yg nak kan supplemen untuk penjagaan kesihatan dalaman wanita, boleh cuba jus sorga wanita ni ye.
kontek je ahkak kat no hotline ni ye 0192658380. more info n testimoni rajin2 gi jengah instashop ahkak kedai_chantique.

tata.

Friday, April 24, 2015

Dik nora

Entry ini didedikasikan kepada dik nora yg jaga kaunter pos pejabat pos seri kembangan.hehehehe
jgn mare, teguran ikhlasss dari ahkak.
anyway, aku kerap jugak gi pos barang.dulu gi pos barang kat post office yg dalam mall je.paham2 jelah kalu dah masuk mall ngan segala rakyat jelata nih, asek kena cukaiii manjang.hahaha..pastu bebaru ni, terjumpala satu post office yg agak dekat ngan rumah.at least dekat dari post office yg dalam mall yg selalu aku pergi tu.kesiannn sekian lama bermastautin kat sini, baru tau ada post office yg dekat ngan rumah.yg penting post office ni bukan dalam mall.senang keje aku kalau kena angkut masyarakat sekalian.parking pon banyak.park terus depan post office, jalan 5 tapak dah sampai.pastu dia ada kaunter khas untuk pengeposan.and sebelum ni pegi, masa menunggu pon tak lama.
tapi semalam, agak lama jugak tunggu dalam setengah jam gitu.sebab time aku pegi barang baru nak kuar dari post office tu.n dik nora yg jaga kaunter pos tu kena uruskan segla dokumen, cop2 bagai.so kaunter terabai kejap, even gap nye hanya sorang.setengah jam aku tunggu.berasap jugak.takde officer lain ke nak uruskan barang keluar.dik nora yg jaga kaunter kena uruskan.pos malaysia please take note ya!
so setengah jam aku tunggu dgn penuh kesabaran.sempatla aku peratikan dik nora ni...uiksss pelik aku, dik nora ko dah kenapa setiap 10 saat asek nak betulkan tudung?kurang keyakinan diri ye dik?seriously, agak annoying disitu, especially if u are in line of customer servis, sambil layan kastemer, jap2 ko betulkan tudung...not good ye dik..kastemer pon rasa semacam je..so, aku cadangkan bahagian kastemer servis kena ajar bab ni jugak, if yg bertudung, jgn keje asek betukan tudung setiap 10 saat je, yg tak pakai tudung pulak asek nak betulkan rambut je...hiksss
sekiaan teguran ikhlas dari ahkak.yg pasti kite akan jumpa lagi dan lagi lepas ni...

Wednesday, April 22, 2015

Wordless Wednesday


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails