Adds by nuffnang

Friday, October 24, 2014

DIY:Express birthday cake

What a birthday without a nice,yummy cake,rite?
But,you are on budget, can't afford on those fancy birthday cake.or, your don't have an oven,so you can't bake a cake, or, you forgot your loved one birthday, it's too late now to order the cake...
so, here I'm sharing tips to DIY express yummy birthday cake...

All you need are,

1. 2 marble/butter cake - make sure you used to buy the cake, so you know how it taste
2. Compound chocolate - I used dark chocolate
3. Butter
4. fresh milk
5. Colorful choc rice/chocolate chip/m&m/jelly bean - or anything to your liking to decorate the top
6. Fancy birthday candles


How to.

First, cut a bit on the surface one of the cake. Make it flat.
Melt the chocolate using the double boil method.Put some butter and fresh milk.
pour the melted chocolate on the cake and
put another cake on top, then coat the cake with chocolate. lastly, decorate with your choice of sprinkle and don't forget the fancy candles.voila!the birthday cake is ready...and not to mention yummmmmyyyyy...when it is chocolate coated.
Preparing time is in 15 minutes.


Tuesday, October 21, 2014

Soooo-can't-get-over-of-fozen

hebak betull penangan citer frozen ni kan..walaupon dah lama, tapi kanak2 pompuan masih lagi tergila-gila kannya and masing2 elsa wanna-be..anak den tidok terkecuali ye..hari2 asek berangan dia lah elsa..kadang2 terdengar dia berdialog sendiri, kekonon dia tu elsa lah..hahaha..tergelak aku, gelak pon kena diam2, nanti kang terbantut pulak lakonan dia..hahaha..
paling tak tahan, stoking adik yg ada ropol2 tu di bantai pakai kat tangan dia, kan elsa pakai sarung tangan..pastu aku ada beli satu baju ni yg ala2 baju elsa pakai yg kaler biru tu, tapi sekali pandang macam baju tido pulak..haha..baju tu dia mintak letak kain kat belakang, kain pulak mesti labuh cecah lantai..kalau tak, tak sama ngan elsa..hehe..layankan sajalah..kalau boleh hari2 nak pakai baju tu..keluar rumah pon nak pakai baju tu..
kalau kat taska pulak, masing2 berlawan pakai baju elsa, kadang2 dia balik mengadu, mama, dia ni ada beg frozen baru, kakak nak jugak, esok pulak, mama dia ni ada baju frozen kembang, kakak nak jugak..haihhhhh...aku rasa dah beratus kot duit spent utk beli sgala mak nenek frozen ni...
pastu tiap2 hari hantar dia kat sekolah, siap pesan, mama nanti balik mama beli baju frozen ye...iyekan jelah..
hari2 keje dia tgk video frozen kat you tube..celik mata mintak henpon sebab nak tengok elsa kat you tube..pffftttt...telepon aku dah jadi rete dia pulakk..
feeling2 elsa..

Monday, October 20, 2014

On her birthday

Tak de party2 pon..just having a birthday breakfast with 5 of us only..nantilah, beli kan kek n makanan sikit, celebrate kat taska pulak..
pagi tu lepas masak n hidang, mandikan birthday girl n put on her new dress, pakaikan dia cekak reben crown tu, kasi dia feeling2 princess sikit..ehehehe..
oh ye, takde gambo birthday girl tgh potong kek, sebabnye asal aku letak kek dekat dia je, tangan dia laju je nak cakau kek tu..
birthday cake..

gigih masak pulut kuning..aku buat ni versi pulut kuning express je

ni rendang sardin..sardin ni ko bikin apa pon memang sodap...rendang pon sodap..
 p/s:menu birthday kali ni memang kategori express sumenya..

the birthday girl..

mama paksa pakai cekak reben crown tu...hahaha
 Later,in the evening, we went out for the birthday treat...makan eskrem kat baskin robin jeee..
tapi cam bese la, yg bukan birthday girl yg lebih2 makan eskrem..

my children..abang,tina banana, kakak elsa n adik anna..

Sunday, October 19, 2014

Happy birthday my lil' princess

You're officially one year today.I can't believe you already turns one.Feels like it was yesterday I gave birth to you.How fast time flies.
To my baby princess, the smallest one, the fairest one & the one with curly hair..
Happy birthday to you..May you always be under Allah protection, my you grow healthfully,may you grow be a solehah daughter to us..
Princess, you may up grow my lap, but never my heart...Mama love you with my own life..

just right after you were born

left to right:1 month, 2month

left to right:3month , 4month

left to right:5month,6month

left to right:7month,8month

left to right:9month,10month

left to right:11 month & approaching 12 month



Friday, October 17, 2014

One of the best foundation

This is one of the best so far...no kidding..
The texture is lite, so your face wont look cakey, and no more worries your make up will crack what so ever...in fact it feels like you don't apply anything on your skin...It comes with SPF 35 too, tried it under the sun the whole day, glad that it stays on my skin..
The price is very reasonable, on rm29.90..

It is perfect sunscreen foundation, by cosmoderm.mine is in natural pink 02.

#proud of our local product #support local product

Wednesday, October 15, 2014

What i've been reading recently

Seems sooooo longggggg  I stopped reading, errrrr...can't remember the last book that I read...almaklumla..khusyuk bebenor ngan instagram n grup wasap..
so sempena cuti panjang minggu lepas, moh ler kita rajin2kan diri membaca buku..buku tak ler tebal mana, so lajuje la baca..

Menunggumu Di Pintu Syurga --- sedihhhh woiiii..kalau aku ditempat linda, tak tahulah sama ada boleh jadi sekuat n setabah dia..she is one strong woman..sedih memang sedih, anak yg dikandung, yg dijaga sekian lama, tiba2 hilang dari dunia..so, it reminds me, anak hanyalah pinjaman Allah..bile kita selalu ingat tu, maka kita akan redha if anything happen..Bak kata linda, sayangi anak kita semampu kita, sebab kita tak tahu siapa yg akan pergi dulu, kita atau anak kita...
true enoughh..so, sape yg belum baca, silalah baca rm 15 je..konpem minitik air mata..

Kanta Kesedaran - highly recommend  & padanya ada hikmah..
untuk santapan rohani & motivasi diri..Im a big fin of prof muhaya..aku suke cara motivasi dia, penulisan & ceramah..kanta kesedaran worth reading, bagi sesapa yg nak kesedaran..

Tuesday, October 14, 2014

One for the album

Kiteorg ni tak penah ada family photo, name it proper or inproper..memang nan hado..time raya pon memang tak penah nak amik family photo..ntah cemana, raya aidiladha yg lepas, memandangkan tak balik kampung, tu yg terpikir eh, boleh ambik gambo family ni..kedai cina tak tutup..so, jadikla sekeping ada daripada nan ado, buat tatapan anak cucu nanti...
somi cakap ni first n last..pffftttt...dia memang tak minat ambik gambo cenggini..ni pon jenuh mengajak..
baju tak sedondon...pon boleeee...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails