Adds by nuffnang

Friday, February 27, 2015

Get rid of your high heels

Ouchhhhhhh!!!!nampaknya kena buang high heels ler, welcome flats!(Although i will look like fat n short but this time around i gonna like you coz errrrr......i dont want errrr.....).so women, take note ya!

Thursday, February 26, 2015

Boss

Sepanjang 8 tahun bekerja ni aku dah bekerja dgn beberapa org boss jugak..tapi ngan 2 org ni agak lama jugak, 7 tahun kot. Aku suke perati perangai boss aku dulu...aku peratiiiiiiii jeeeeee....hahaha...macam2 pesen boss ni tau, yg penting staff kena sabo je urut dada tiap2 hari hahahaha...

ni sekadar menceritakan pengalaman saja.pengalaman yg ada pelbagai rasa.pahit manis masin kelat busuk masam semuanya ada...bukan utk memburukkan ex bossess (eh ada aku kesah, bukan dia baca blog aku pon hahahaha), tapi nak share pengalaman bekerja dgn boss2 yg pelbagai ragam. aku sure korang pon mengalami pengalaman  yg sama ngan boss korang kat opis kan..

Boss pertama, ni boss yg paling banyak bercakap masa interview aku mula2 dulu...nampak baik pd mulanya..aku suka style dia, kalau buat report mesti teliti, adalah2 sikit2 ciri2 boss yg berwibawa...tapi aku tak tahu mana silap, tetiba dia tak suka aku ...hmmm...boss yg ni lain mcm sikit kalau dia tak suka staf tu, sorry dia takkan pandang muka ko...it happened to me..aku buat presentation tapi dia lansung x pandang aku as presenter...sakit ati aku.. kurang ajar sangattttttt....but never mind..what goes around comes around,...harap2 anak ko esok2 boss diaorg tak layan mcam tu ye...harus diingat hidup ni mcm roda..kadang apa yg penah ko buat kat org kan kena balik kat atas batang hidung ko...

boss seterusnya yg paling lama aku bekerja bawah diaorg 7 tahun...fuhhhh...personally aku rasa 7 tahun yg sia2...tak banyak benda yg aku kutip dari diaorg, melaikan rasa sakit ati je hahahaha...manjang lah ko ni sakit ati ye,,,yg sorang ni boss besar, yg sorang boss kecik asek ngekor bontot boss besar je...boss besar tu ok.antara yg paling ok sebenarnya.aku suka dia punye pengetahuan dalam technical things.almaklumlah, keje kat department aku dulu, memang berkait rapat ngan system n technical things.so bagi aku kalau keje yg berkaitan system n technical ni, boss kena ada pengetahuan. kena hands on. barulah staff akan respek.he was good at that part tapi...tapi...jenis yg favoritsm..kalau dia suka department tu or staff tu manjanggggg je diaorg yg dapat pmr yg best2...pffftttt..yg lain tu nasib ko lah labu..
boss kecik pulak...boss kecik ni lawak...kiranya dialah yg bagi kami sakit ati, dia jugak yg jadi pelawak...hahaha...madu dan racun gittteeeewww...
ini boss perangaiiiiiii sangat ye...dia ni tak le bijak sgt, keje bergantung harap ngan stafff...ngan staff asek nak jeles manjang...kalau dia buat takpe ye, pandai dia sorok (sorokpon asek kantoi ngan staff) tapi kalau staff yg buat....hoiiiiii.....*urut dada* jenis tak back up staff, depan boss besar menikussss je dia..sorry to say, dia memang takde ketokohan boss langsung, sorry boss, you didn't earned my respect.

boss seterusnya pulak, ku ingatkan dah dapat boss baru setelah sekian lama stuck ngan boss lama adalah sinar harapan...tapi lebih kurang aje, or worse getting to worse...hahaha...boring hoiii...dah le tak tahu, buat2 tahu pulak...jadik boss ni kalau ko tak bijak, tapi ko buat2 bijak, tapi kantoi ngan staff kepura-puraan ko tu...sorry to say you lost your staff respect..jadik boss tak leh cepat panik or gelabah..takleh pulak jenis phd..asal org lain naik pangkat ko yg gelabah..hahaha..cemana staff nak respect, one more thing boss tak payah le nak buang masa berejam sembang ngan staff pasal personal things...huihhhh..takde ke tokohan boss langsung, nampak sangat boss takde keje..

the last one, lagi mencabar...sembang mau lebih...at first aku pikir this is gonna be the right one...but lama-kelamaan i could see his true color...sembang kencang, achievements konon sana sini, but i wondered why are u still in manager level?muahahahaha...aku penah terkena hoiii...3 jam lebih tadah telinga semata2 nak dengar dia membangga diri...kahkahkah...

haihhh macam2 ragam boss kan...bagi aku lah, memang susah nak jadi boss ni...selain kena adil, boss mestilah potray himself sebagai boss yg baik..yg bijak, yg hands on, yg pandai jaga staff (sebab the staff is your back bone, backbone of the company too), yg mahu berjaya tapi bawak sekali staff untuk berjaya,ni tak yg naik pangkat dia sorang je, yg harum nama dia sorang je..yg boleh coach staff, yg memberi aura positif pada staff, yg menaikkan semngat satff untuk terus bekerja ngan cemerlang...but too bad, aku tak jumpa boss yg begitu, yg boleh aku jadi kan role mode sepnjang tempah bekerja di syarikat 'gah' itttewwww

Apapun, kita kena ingat boss kita yg paling besar adalah Allah SWT.siapapon kita di dunia ini, kita masih pangkat hamba padaNya.Like i said earlier, hidup ibarat roda.hari ni mungkin boss berada diatas, esok lusa mana tahu saya berada diatas boss pulak,eh?


Tuesday, February 24, 2015

Holiday movie marathon

cuti panjang2 takde buat apa2 kat rumah.marilah menghabiskan masa dgn mononton movies.sekarang takde maknanya cuti bagiku.kalau dulu waktu masih keje, uihhhh asek tertunggu je bila nak public holiday...now holiday or not, mak hincek tetap keje...
\

The hobbit:battle of 5 armies. since i watched the previous the hobbit, so kena tengok sequel yg seterusnya.sebenarnya citer mcm ni kena tgk kat cinema baru best, kalau tgk kat rumah kurang best jadinya..hahaha...hoihhh aku tgk citer ni sampai ulang 3 kali..lama bebenor, sampai tertido aku...my verdict, ok la..not bad..the true hero mestilah mr baggins tu, its more to menceritakan kisah pengembaraan dia..so utk this time dia terinvolve sama dalam battle of 5 armies ni..5 armies tu tak pasti pulak aku sape...muahahahaha...depa berebut emas mcm tu lah lebih kurang...citer ni best (if i concentrate more lah)

Taken 3,the best of the best...yg ni aku tak tido..aku follow taken1, taken2..so taken 3 ada twist sikit..penjahat rupanya si bapak tiri kim tu..macam biasa hero in the end berjaya menumpaskan semua..cuma watak polis suka main rubber band tu cam semak je..muahahaha..hope ada taken 4, 5, 6 lagi pasni...


Night at museum 3,yg ni pon aku asek tertido jugak..tak larat nak ulang tayang dah...hahaha..jalan citer agak sendu n tak berapa nak kelakar..sorry review tak membantu, aku tgk tak dan abis pon ...hihi..


IKLAN:nak selit iklan sikit...nak tahu apa rahsia namee roslan the famous blogger itteww?kulit muka dia flawlessn kelihatan jelita selalu...i olls sooo jealous ok.but now the secret is revealed...rupanya2 dia pon pakai bb cream seqy beauty...gi baca kat bolg dia ni haa..namee roslan. jom bercantik2 macam namee jugak..order from me ok.whats the number people???01923658380

Monday, February 23, 2015

Monday morning

Hi u ollss....happy monday morning...ehehehehe.....tak pe takpe...aku paham perasaan korang sume yg kena bekerja hari ni...setelah 4 hari bercuti panjang...jangan di layan monday blues tu, jom beli bb cream ngan aku, eh?
well, aku dah sebulan lebih dah goyang kaki tetiap ari senin...takde la goyang kaki ye, dok rumah ni lagi banyak kerja dari kat opis tu..tapi no more monday blues..kalau tak, time keje tu, ari senin je mesti terbangun lambat...beratttt je kaki nak melangkah ke tempat keje, nak iron baju keje pon alahaiiiiiii...bile memikirkan ituuu semuaaaa tak sanggup aku nak kembali bekerjaaaa.....
semalam ada 2 events kat tibi kan, tapi mak hincek dua2 tak tengok...kalau dulu pantang ada acara anugerah2 ni, pantas je aku get ready depan tibi, now dah malas nak tengok *nampak tak faktor penuaan disitu*...hehehe sebenornya rumah mak hincek tak de asterok hahaha..yg satu lagi tu mentor lejen tu, tak teringin pulok nak tengok sebab memang tak penah follow since awal lagi, so sape finalist pon, ada aku kesah??hehehe...pukol 10 mak hincek dah membuta..
walaupon tak tengok, pepagi buta mak hincek dah belek instagram n bukak blog gossippp...hahahaha...kak nam sangat ni...macam biasalah, mak hincek kan suka jadi polis fesyen yg tak bertauliah...suka nau tengok pesyen baju retis...kali ni pilihan mak hincek ialah.....hakak erra pajira kita yg makin tua makin drop dead gorgeous...she is such a living doll!!i likeeeee, mak hincek bagi 5 bintang...

pic credit to roti kaya

Wednesday, February 18, 2015

oh my I phone.

I phone ni hadiah dari tempat kompeni aku bekerja dulu.dapat awal tahun 2013.now dah 2 tahun.Mula2 dapat tu aku tak heran sgt lah, sebab konon2 forever samsung lah...hahaha...org lain kemain suka dapat i phone free...aku tak de la eksaited mana...belajar guna pon lambat2 je...sampai ke setahun guna pon aku tak paham pe bende la yg best iphone ni..
But now dah masuk tahun3 penggunaan ni, baru lah rasa yg ianya the best tiada tolok bandingan hahaha...kemain lembab nak dapat feeling tu...tu pon selepas i phone ku separa jahanam...dia dah panas je kalau guna lama2..pastu screen dia kat bawah ada mcam satu dot besar...tambah pulak yg paling latest, cermin dia belah atas tu dah retak....huwaaaaa...ni gara2 si kecik tu yg suka ngamok baling henfon aku...tu pasal yg bersalotep bagai...henpon snote2 aku dah sikit lagi nak arwah, skrin rosak jugak gara2 balingan oleh si kecik tu...
haihhhhh.....jangan ler rosak iphone oiiii...i need you the most rite now....camera iphone nyata the best of the best...gambar paling sharp n natural oiiiii...kalau rosak jenuh aku nak menabung nak beli yg baru...sape lagi nak bagi free kat ko???
huwaaaaa.....oklah...nak pergi meratapi nasib diri jap...


Tuesday, February 17, 2015

resepi sambal acar timun

Aku tak pasti pulak if korang pon penah makan sambal mcm ni..yg aku tahu dolu2 my late gradma selalu masak lauk ni..eh, tidak le selalu sgt...sekali sekala akan muncul lah lauk ni..walaupon simple tapi kalau dimakan ngan nasik panas2 sama ikan goreng...fuhhhhhh...mau berpinggan jugak tambah nasik hahahaha...

resepi dia simple sangat.pejam mata pon boleh je masak.
bahan2 timun, lada n bawang besar.
cara2 dia, tumis sambal cam biasa (ikut resepi yg korang guna lah), pastu masukkan sedikit cuka..agak2 lah ye jgn sampai masam terlampau. pastu masukkan 3 bahan tadi.kacau2 jap..dah siapppp...
so sesapa yg dah tak de idea nak masak apa or kat fridge korang melambak2 timun tak tau nak buat apa, boleh la cuba resepi ni ye..






Sunday, February 15, 2015

Testimoni n review bb cream n cleanser by seqy beauty

Okay ni mak hincik nak tepek sikit beberapa testimoni daripada beberapa pengguna yg berpuas hati ngan bb cream n cleanser by seqy beauty ni...Awasss!!!!entry ini memang pjg ngan gambarajah...













kat bawah ni pulak wajah2 pengguna seqy beauty product yg memasing dah happy sebab muka memasing dah jelita..


Ni pulak beberapa blog yg dah review pasal bb cream seqy beauty ni..


Review by mrspuex

OK, macam biasa more info n testimoni boleh gi jenguk intagram tuan tanah kedai_chantique.Kalau ada mahu cuba boleh order ngan ahkak, kontek ahkak di nombor hotline ni ye  0192658380.whatsapp or telegram ..

LAST LY, nak le jugak tepek gambo tuan belog...hehehe sila jangan muntoh ye..

muka tepek bb cream semata

XOXO...













LinkWithin

Related Posts with Thumbnails