Adds by nuffnang

Sunday, February 1, 2015

Bbcream dan cleanser by seqybeauty

Sejak2 tau pasal kewujudan bbcream, since then aku jadik bbcream hunter.mcm2 dah penah cuba,name it yg brand mahal sampai ke brand biasa.some of them aku penah review kat sini or kat blog mekap.tapi nak cari yg plg serasi plg best tu...hmmmmm jenuh jugak la membuang duit..but now finally aku dah jumpa yg paling terbest.first time pakai memang dah jatuh cinta abis...kira pangkah semua bb cream brand lain..serius tak tipu ye!sebab2 jatuh cinta sumpah x cari lain,meh aku senaraikan ye
1.texture - plg utama adalah tesktur.ringan n tak berminyak.ko tepek la byk mane pon tak you barely notice yg ko pakai krim kat muka.superb.meresap ke dlm kulit.langsung x minyak or melekit.
2.long lasting - hoihhh...ni lah first bbcream yg aku jumpa dimana spfnya berfungsi.walaupon kau pakai dah doblas jam kerja bwah mentari,surprisingly,muka ko menten cam gitu jugok.mcm masa baru ko tepek je..iyeeee...ahkak x tipu dik.aku penah cuba byk brand yg claimed sampai spf 50 pon hado,tapi berjemur bawah matahari sikit muka aku dah kelabu asap..pftt..
3.mencantikan kulit - bila pakai bb cream ni kulit jadi sekata , i mean x bercapuk or berbelak or muka mcm tepung gomak.kulit nampak rata n smooth gituuu..x perlu dah nk tepek segala tok nenek creame or foundation nk bg nampak flawless just tepek bb cream ni je dah cukup..pastu bile dah lame sikit pakai ahkak perasan muka jd glowing sikit..haaaa...bbest kannn...
4. Tidak berminyak.diulang sekali lg.kulit aku jenis yg oily tzone area...sebelum ni aku tepek bermacam jenis produk dah,even yg claimed water based.tapi tetaplah oily kat area tzone ty.berkilat2 okeh..amazingly this bb cream works like magic.no more minyak2 kat tzone stok boleh goreng ikan nih...

Ok tu pasal bb cream.if nk perfect combination kena lah guna kan cleanser dia pulak.ahkak sukaaaaaa x tau nk habaq lagu mana dah ni....hahaha..after cuci muka, kulit rasa fresh n lembuttttt sangat...jakun kejap aku masa mula2 pakai..pas cuci muka asek meraba pipi sendiri je...hahaha..satu lagi, mcm aku ckp kulit aku yg oily tzone area..even aku cuci muka mlm 8pm pastu keesokan pkl 12pm baru aku pi cuci myka balik...kulit menten lembut n tak oily langsung!penah pakai produk lain,bgn tido rasa mcm boleh tadah minyak kat muka..erkkkk...so aku rasa cleanser ni yg paling terbest so far..

Why produk by seqy beauty.
Konpem x penah dgr kan..actually agak baru di market not even a year pon.owner dia si blogger sepet ni ha..so aku yakin dgn produk dia since sepet punya background pon in pharmacy kan..of course le dia tahu bahan mana yg elok n tak elok,berapa persen bhn or campuran should be in produk kan.lepas dah cuba sendiri produk ni mmg puas hati. Oklah kat bawah ni aku tepek beberapa testimoni customer yg berpuas hati.







So sesape yg berminat nk cuba bb cream or cleanser ni boleh order ngan aku ye.whatsapp or telegram 0192658380.pastu aku pon buat cod tau.kat area bukit serdang,lrt bukit jalil,lrt seri petaling,giant southcity n technology park malaysia(TPM)..pon bokeh pos satu malysia..for more info n testimoni boleh tengok kat instagram shop aku:kedai_chantique (dah tgk tu follow sekali ye hahaha) @ kat fb seqybeauty..haippp tapi order ngan aku tau...tau..tau...nanti aku bg mystery free gift sekali..hihihi

sebelum tu meh aku tepek gambo tuan punya blog selfie ngan pakai bbcream.

Lastly,bbcream n cleanser ni mmg awesome.a must have for ladies...try it now ok..

Xoxo.

Friday, January 23, 2015

Mac store pentipu?



Aku beli cable iphone ni seingat aku sehari sebelum bulan puasa tahun lepas.masa beli tu seller tu cakap ada warranty setahun.memang pin kan.if beli barang ori from mac store or apple store memang akan ada warranty setahun.and until now tak sampai lagi setahun. Nak jadi citer aku pakai cable ni 2 bulan je pastu rosak.dah rosak aku peram je.malas aku nak pegi tukar nun ke low yatt.dan aku konfirm 200% memang aku takde beli kable lain pon lepas tu.so last month aku kirim kat ka kawan aku yg nak pegi lowyat mintak dia tlg tukarkan.sekali bila sampai kat mac store ni yg kat luar lowyat tu, boleh plak seller kat situ cakap ni bukan kable ori...hoiihhhhhh...aku beli kat kedai ko boleh pulak ko cakap x ori..so kawan aku x puas ati dia pegi pulak kat kedai yg atas dlm low yat tu..pon x boleh tukar..yg musykilnya mac store tu mmg jual barang x ori ke or diaorang memang x nak tukar tu yg diaorg cakap kable tu tak ori...haihhhh..nasib aku tak pegi sendiri, kalau aku yg pegi rasakan amukan rasukan ablasa kak mon...haihhh..haihhh..pentipuuuuuuuu!!!

Wednesday, January 21, 2015

oh my english!

English is one of my favorite subject since my secondary & primary school &  in my uni days.hohoho tapi sadis sangat walaupon subjek favorite tapi mak idokle pandai2 bahasa inggeris ni.grammar masih lg ke laut...ishhhh...camne la nk ajar anak ni...speaking still tergagap2...kahkah....oh my english....sekolah rendah ok lagi,x de masalah major.masuk sekolah menengah, tang essay mmg problem..bahagian pemahaman aku boleh score sampai dapat top two dlm kelas.masuk essay hancusss...dapat 39% je...masuk uni,ok sikit dah ada improvement sikit.masa tu dah rajin baca buku inggeris so pandailah sikit buat ayat.n bergaul ngan kawan2 yg pandai2 english..turut membantu.bila masuk alam pekerjaan aku rasa banyak lagi improvement.sbb kat tempat keje dulu medium komunikasi is in english.pastu kena la jugak speaking walaupon aku ni tergagap2...hahaha..hoihhh boss aku penah perli aku ngan staff aku waktu tu, dia cakap nanti i belikan buku english for dummy untuk u olls ...hahaha..
Eh intro je tu,sebenarnya aku nak citer pasal buku ni.



Penulis menceritakan pengalaman beliau perit jerih belajar english.she is from kelantan n now dah berpengalaman selama 20 th as english lecturer.kagum!!!! So to adik2 yg nak cari motivasi dalam belajar english ni boleh dapatkan buku ni.seriusly, it can boost your motivation after reading this.sampai kan ahkak yg kertu ni tetiba semangat nak belajar english lagi.x mahalpon 15 hengget je.ada  juga diselitkan tips2 utk belajar yg lebih berkesan.

Monday, January 19, 2015

AJL29:aku tanya apa khabar,qu puteh n best dress

Keseluruhannya mmg best.x de la boring sgt.The best performance (memang dia pon menang) was mojo feautering the caliph busker. Brilliant idea by edry kru.the performance touched everyone including audience kat rumah n kat stadium.standing ovation lg.keputusan juara mmg mengejutkan.rata2 x berada dlm senarai pilihan masing2.rezeki mereka lah tu.actually aku x penah dgr lagu tu until last night...hmmmm...pasni kena studi lagu tu la, nak tau jugak apa yg bestnya..sampai juri2 sepakat menjuarakan mereka. I read what chef wan wrote about qu peteh add.n i couldnt agree more.rata2 mmg dah tau yg event tu di taja oleh beliau ( personally i think penajaan brand tersebut mcm x kena ngan ajl yg berprestij),tapi it was wayy too much..x perlu kot setiap lima saat nak kena sebut tagline ko...pfffttt
Best dress on red carpet, my pick kali ni was design by rizman ruzaini dan digayakan oleh aunty amelina..cantik aunty...hehehe..anyway about the dress,i
Love the color combination black+ white.
Pic credit beautifulnara/roti kaya
Sekian.bebelan dipetang ari...xoxo


Wednesday, January 14, 2015

Spicy Tuna Spageti

Elehhhhhh....spageti tuna je pon....sibukkk nak tepek jugak resipi dia kat sini...hahaha...anyway, ni cara aku masak spageti yg menjadi kegemaran somi & anak2...WARNING:ni versi tekak melayu..aku suka pedas2 tak berapa suka yg masam2..

Ingredients:
Tomatao dice,Olive oil, Onion & Garlic chopped/dice

I used this tuna in water..cap hayam tu semestinya..
cili paste + sos spagetti

mushroom.suka ati ler nak guna mushroom apa

blackpepper
 How to:
Tumis Onion + garlic, sampai kekuningan

pastu masukkan tomato, tumis sampai layu

masukkan cili paste

masukkan tuna.kacau rata

masukkan sos spagetti

masukkan air, ikut tahap nak cair or pekat masing2

masukkan mushroom

Last sprinkle some blackpepper to your liking.oh, aku masukkan sedikait serbuk perasa.depends.


TARAAAAAAA....pedas ikut citarasa aku...

Tuesday, January 13, 2015

Down the memory lane:Part III

Thanks to ex-colleagues yg sudi bagi hadiah.
Thanks shimato for this bokkita tudung.

sukaaaa...mcm tau2 je rumah iollss takde lampu cenggini...hehehe...thanks to my ex-colleagues

the wishes..
And to lina, thanks for the lunch treated.Lupa pulak nak berselfie bersama.Eh, to my boss yg belanja sarapan pagi on my last day tu, thanks bebanyak...tapi aku yg datang lambat..hehe

Monday, January 12, 2015

cuti sekolah 2014

Org dah start sekolah ditahun baru, ko baru nak up entry cuti sekolah tahun lepas...apadaaaa....actually, tak banyak buat aktiviti yg menarik pon..kekangan waktu sebab aku dah takde cuti campo ngan kekangan ekonomi jugekkkk...so anak2..next time kalau ada rezki kita gi jalan2 tempat2 yg best sikit..
Sian anak, kalau tak terperuk di rumah, terperuk kat taskalah..so adalah jugak bawak gi playland kat giant kinrara..bayo rm 34 for 2hrs..sefamily boleh masuk..tempat ni macam baru bukan, tapi banyak jugak toys yg rosak..hmmmmm..


Pastu bawak gi tengok movie je lah.Lama dah janji nak bawak tgk citer big hero 6 tu, last2 lepas krismas baru bawak.nasib la citer tu still ditayangkan.Ni first time jugak bawak kakak tgk movie.Good girl, behave sgt.next time ada harapan mama bawak lagi.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails