Adds by nuffnang

Thursday, July 30, 2015

Throw back Thursday - kad nama

Kemas2 my old stuff and found these two cards of friends of mine dulu..
hehehe...I used to have this kinda card jugak..aku rasa sape2 sezaman ngan aku dulu mesti penah tempah kad macm ni kan?Igt lagi, ada borang dia kena isi, pastu kena carik kawan2 sape lagi nak tempah,pilih2 gambar, pilih2 kata2 nak print on the card tu, hehehe...jauh kemain tempah di penang nun..pastu nak menunggu sampai tu agak lama..tak sabar menunggu, dah sampai, bawak pi sekolah eksyen ngan kawan2 ada kad nama, pasti pakat dok banding kad sape lagi lawa hahaha...sape sejaman ngan aku n penah tempah kad macam ni, jom sep sikiiitttt....




Friday, July 10, 2015

Koleksi Pakaian Formal Mango

                                                                         

Hey-hey ladies...I know, semua sibuk nak beli baju raya kan...tapi ni nak bagitahu info best, especially to those yg kerja office, yg selalu tercari2 office attire, of course lah kita nakkan office attire yg berjenama,ada gaya dan jugak mampu milik kan??so here you go, koleksi pakaian dari Mango, Have you ever heard of MANGO?

Pertama sekali, jom kita kenali dengan lebih dekat mengenai latar belakang jenama Mango. Jenama antarabangsa yang telah lama bertapak di Malaysia ini beribu pejabat di Barcelona (Sepanyol) dan diasaskan oleh Isak Andic dan Nahman Andic yang merupakan pasangan adik beradik. Dengan kejayaan yang diraih sempena penjualan pakaian wanita Mango, mereka kemudian melancarkan koleksi pakaian lelaki dibawah jenama H.E by Mango pada tahun 2008. Tidak dinafikan, koleksi pakaian Mango disambut baik oleh penggemar fesyen di Malaysia dan kini jenama ini mempunyai cawangan di hampir kesemua pusat membeli-belah yang utama di Malaysia.

Apa yang menyebabkan koleksi pakaian Mango digemari ramai?I'm one of those penggemar pakaian dari Mango ni tau! Like I said earlier, berjenama, ada gaya dan jugak mampu milik. Tapi yg paling penting sekali, PALING PENTING ye,  kualiti fabrik yang digunakan bagi setiap koleksi pakaian adalah berbaloi dengan harga yang ditawarkan. Mango menggunakan fabrik yang berkualiti tinggi dan bersesuaian dengan iklim di Asia. Selain mengekalkan rekaan yang sofistikated dan ‘clean’, Mango juga merupakan pilihan utama untuk anda mencari koleksi pakaian formal dengan harga mampu milik. Nah, pakej lengkap bukan?Murah, ada style, ada gaya dan bermutu tinggi.

To those yg bertudung macam saya ni tak perlu risau okay, koleksi pakaian Mango juga sesuai dipakai oleh wanita yang bertudung. Ada koleksi blouse, kemeja, blazer, skirts, slack pants dan banyak lagi dengan rekaan yang cukup simple yet elegant.Yg paling saya suka gayakan adalah dari koleksi blouse Mango yang berpotongan loose dan saya padankan dengan slack pants untuk ke pejabat atau bersama jeans untuk aktiviti kasual. How about that?Menarik bukan?

Dulu kena curik2 masa antara kerja dan family time nak ke shopping mall utk dapatkan koleksi pakaian Mango ni.Paham2 ajelah, ngan anak2, mane boleh nak bertenang2 nak pilih pakaian ni semua.I'm sure all women pon kalau pilih pakaian pon kena ambik masa jugak kan?hiksss...now, tak perlu susah2 ke mall, it just one click away..Log on to Zalora.com.my Now, I pon nak pilih blouse n pants Mango ni dengan penuh ketenangan..hehe

Thursday, July 9, 2015

rumah kena pecah masuk

2,3 ari lepas rumah aku kena pecah masuk.tp bukan oleh maknosia tetapi oleh beberapa ekor monyet.lols..ni percubaan ke2 n berjaya.percubaan pertama x berjaya takat bergayut kat tingkap je.tuan rumah berjaya halau ngan rotan.lols...kali ni berjaya sbb time tu kiteorg x de kat rumah.tingkap plak lupe nk tutup.selamatlah.blk je rumah tgk roti n kacang bertaburan..sah lah ni keje monyet2 durjana tu.huh.pelik tol aku,aku syak monyet ni spesis vampire sbb sampai ke tingkat 20 diaorg naik tau...gigih nau..fyi,blkg rumah aku ni hutan..so sekali diaorg ni berkumpul tu dia...mcm dlm citer planet of the ape tu hah...kite plak yg jadi takut..sesape yg teringin nk tengok freeshow monyets ni mai le datang kat rumah aku ni hah..hehehe

Tuesday, July 7, 2015

What I miss the most

Being job-less by choice for more than 6 months now, I realized there is only one thing for sure that I realllyyyyyy miss .........

TO WRITE SOMETHING IN FULLY ENGLISH....hahahaha

ye benar...aku rindu nak menulis email in english..since all communication dulu must be in english...nak kata pandai bebenor tulis english tu tidokkkk leeeee....tapi aku anggap ianya sebagai proses pembelajaran..lagipon nak hantar emel tetiap hari tu bukanlah benda yg sama aku tulis, lain recipient, lain isi kandungan, lain permasalahan...dah terbiasa menulis in english, sampaikan tulis note kat message book anakpon in english...Poyo sungguh hahaha..
Dulu kalau nak hantar emel yg panjang2 sikit or bila ada new issue, selalu buat karangan dulu, pastu suruh colleague check betul ke tak ayat...bahahaha...yg paling win, siap peram dulu sejam dua before hantar...muahahahaha...so, bila ada kerja bebaru ni yg memerlukan reply in english, memula tu agak kekok, macam tak tahu nak start macam mana...maklomla, dah 6 bulan tak buat kerja2 send-reply offical email nih...
hmmmm....rindu semua tu...

Monday, July 6, 2015

kegunaan grup wasap

aku ni x byk join grup wasap,adala 3,4 ketul je.kang byk2 x terlayan pulak.kalau x terlayan nanti ada yg kecik ati n ckp kite sombong plak hahaha..eh i olls suri rumah skrg bz okay!hahaha...anyway,untungnya ada gruo wasap ni selain dari utk bergosip,untungnya bila ada ramai ahli grup dikalangan cikgu-cikgu.hah masa nilah nk ambik kesempatan pon.senang keje mak ni,agak2 ank tnya homework x tau,boleh up kat wasap grup.konpem settle problem.mekasih ye kawan2 cikgu ku.x le aku stress sorang2 nk pikir jawapan dia haha...mcmkan ank ko tnya soklan spm pulak ye nk stress bagai.hover nau nau..



Wednesday, July 1, 2015

new family member

alhamdullillah rezeki ramadhan.since last saturday,dia dah bersama kiteorg.welcome to la familia.we hope you are happy with us.introducing...




miss shadow...haha jgn tanya aku nape namanya shadow...ni sume si abang punye idea.ntah mane dia dapat ilham nak bagi nama shadow tu.layannn je la.by the way shadow is 3 month old kitten n sejenis kucen siam.

Tuesday, June 23, 2015

Her first school trip

Ujung first semester satu lepas,sekolah buat school trip ke kilang yakult.aku tanya apak nya,apaknya bg greenlite.sign terus bayo.ni first time kakak gi school trip.first time gi jalan2 tanpa mak pak.first time jugak naik bas.yg aku ni tak tanya kat mane kilang tu,rupanya kat seremban nun!haihhh jauh kakak berjalan.pg tu,masa antar kakak aku tunggu kejap sampaila dia naik bas.she cried a little,aku pon tak pasal2 tersedih gak.mcmkan nak antar anak ke plkn pulak sedihnya.haha


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails