Adds by nuffnang

Thursday, February 11, 2016

payung


aku baru dgr lagu ni weih, tak pasti plak ni lagu baru ke lama....eh first time dgr pon panas telinge aku...hahahaha...ntah sape le cipta/nyanyi lagu ni...korang saje je kan, ni buat modal somi den nyanyi kat telinge aku hari2 la ni...sampai ke anak jantan aku pon kemain lagi nyanyi lagu ni.....huh....harap2 pasni ada la yg buat lagu balas, jangan ckp akak tak payung...

huh NYAMPAH!




Friday, February 5, 2016

Mari menonton filim

Macam ada masa terluang je ari ni, so mari kita marathon citer melayu.dah lama tak menonton movie rasanya.yg last ari tu citer the good dinosour je.tehehehe...ni marathon kat you tube aje..
citer pertama aku tgk, citer Girlfriend kontrak.citer sejam lebih, tapi aku abiskan tak sampai setengah jam. ke 15 minit?Sebab, citer boring, jalan citer boleh agak  n hero n heroin tak minat..muahahaha..
Tapi memang boring pon..kalau pegi tengok pawagam ni, mesti lepas abis, konpem nyesal buang duit je..#tolongjangankecamsaya

citer no2, citer Isteri untuk dijual..kamal adli okla berlakon..nora danish as usual cute..n y aku rasa acting dia macam sama je ngan jaman2 dia cting citer puteri dulu? so citer ni pon khatam dalam masa setengah jam..takde la boring sgt...tapi tulah...

citer no3, Love Supermoon..yesss...this one i like, memenuhi citarasa, pelakon yg best..very recomended utk pop corn movie time korang..citer yg ada kelainan, walaupon temanya tetap love story..so u olls, pada yg belum tengok, I must say, this is a must watch movie!n citer ni aku tengok full okey, tanpa fast forward.



Wednesday, February 3, 2016

acara berganti-ganti

Hari Ahad pegi Ipoh.On d way singgah RNR Tapah..teruja sebab best macam2 ada jual kat sana.2,3 kali round, tapi tak tau nak beli apa..anak no2 mintak bubur, sebab dia tak makan lagi.so belilah bubur 2 bekas. sampai rumah tak makan pon, tak nak bazir simpan dalam peti, makan tghri senin tu.senang keje mak ko kan, tak payah nak masak dah.
Tapi sebelum tu, anakno2, ada muntah2 tak pasti pulak kenapa.aku syak sebab dia tak makan, perut masuk angin pastu asek minum air gas je..
Isnin was fine, takde kejadian ribut2..start pagi selasa, It was me first, yg tercirit tapi takdelah teruk keadaannya.mild aje.. aku siap boleh gi beli groceries kat giant ngan si kecik.lepas balik dari giant tu,sikecik start muntah..dari pagi sampai malam non stop..alahai siannye aku tgk, tak makan, tak minum..makin keding je aku tgk, nampak abis tulang rangka...makan sikit kuar balik, minum air kuar air..Kakak pulak start berak2 tapi nampak tak serius..Si Abang, pagi tadi nak hantar pegi sekolah sikit lagi nak masuk kete, boleh plak dia muntah, terus tak jadi pegi sekolah.Now pon baru lepas muntah..
Bertabahlah omaknya ye, ari ni keje kutip cadar kain baju pegi basuh n mop lantai bekas muntah aje..
harap2 tak berpanjangan...
Jadinya punca food poisoning ni aku syak bubur tu lah, kitaorg semua kena sebab kitaorg yg makan kecuali apaknya..sian adik, dia yg paling teruk, tak sampai ati menengok keadaannya..
Cepat sembuh ye anak2..

Monday, February 1, 2016

suri rumah dan matematik

aku selalu mengelak kalau abang mintak diajarkan homework math. selalu aku tolak kat bapak dia la.
sekali tu bapak dia ada hal, tak sempat nak ajarkan.aku pulak, dok suruh dia pegi kat bapak dia ajarkan jugak.dia pegi kat bapak, dia cakap aku tak reti nak ajar dia math. terpaksa la jugak bapak dia yg ajarkan.
pastu boleh pulak si abang tu datang kat aku n cakap, APA LA MAMA NI.SURI RUMAH PON KENA PANDAI MATEMATIK TAU!




krik...krikkk.krikkk...

eh, mama bukan tak pandai, pandai apa...pandai kira duit je...ehehehehe

Friday, January 29, 2016

Pure Vitamin c Powder

I currently sedang consume vit c powder ni, n sgt puas hati with the results.

Ok firstly, meh nak citer sikit pasal vit c powder keluaran Allure Beauty ni. Ianya dalam bentuk serbuk dan ianya adalah pure vitamin c extract dari Orange, Lemon and Kiwi. Pure disini means tidak dicampur dgn bahan lain dan juga tiada gula tambahan. Antara kelebihan produk ini, selain untuk consume, ianya boleh buat skrub muka n masker muka, nak mandi or buat air rendaman kaki pon boleh.

Satu botol tahan untuk 2 bulan, harga RM60.

Ok, now nak bgth my experience consume Vit C powder ni.

1) Kulit muka makin cerah, means muka aku dah tak kusam seperti sebelum ni.
2) Kulit makin lembut, tangan dah tak kasar n tapak kaki dah lembut. So x payah susah payah nak telan collagen lagi.
3) Hari2 lancar pembuangan...hehehe..ni memang masalah aku sejak azali, tapi after consume vit c ni, tak de lagi masalah ni, LANCARRR BOHHH...muahahaha
4) Rambut kurang gugur, lepas beranak pinak ni, rambut aku sgt2 mudah gugur, but now dah kurang..kalau tak kat lantai bersepah ngan rambut gugur aku je...
5) bagi tenaga siang hari n tak mudah mengantuk...sebab aku ni kan bibik/paksupir/mak kan so energy kena ada n tak leh nak ngantuk sebab banyak kerja nak hadap siang hari..
6) Resdung, gatal hidung/mata/muka n bersin di waktu pagi ALMOST GONE. ni pon masalah sejak azali jugak, but now dah kurang sgt.Alhamdulillah

Antara sebab kenapa kita perlu vit c, ni aku list a few je lah ye, lain2 u olls boleh google sendiri je..haippp jgn2 malas2 okeh, intenet dihujung jari saja..

1. Membina daya ketahanan badan
2. Anti Oksida
3. Membantu menghasilkan collagen semulajadi untuk kulit
4. Agen penyembuh luka
5. Melindungi kulit dari sinaran UV
6. Mengurangkan keguguran rambut/menggalakan pertumbuhan rambut








To purchase/more info whatsapp :0192658380
More info/testimoni:
instagram:kedai_chantique
fb page:KedaiChantique


THANKS FOR READING THIS!

Thursday, January 28, 2016

Bento

Ish kagum betul bile tgk mommies2 yg kategori supermak ni, bangun pagi2 sediakan bento untuk anak2...bukan takat gigih bangun pagi je, tapi gigih berkreativiti disubuh hari..kagum sungguh..memang tak tercapai dek akal ku lah...tu kalau aku..geram tgk bila diaorg dok show off bento anak masing2...kreatif, bentuk cartoon, bentuk princess semua..aku tidok la serajin itu..memang prepare bekal untuk anak, tapi tidok le rupa bento..hahaha..
anak aku pesen tak makan sayur buah, so x payah nak susah payah gigih sgt nak buat bento ni..hahaha..pulak tu anak aku pesen ganas, kang pagi memula je elok rupa bento tu, pastu bento ntah kemana..aku tau sgtlah perangai anak aku, anak jantan lah katekan..lagipon anak jantan ni tak berpa layan bento yg fancy2, selalu anak pompuan je..tengoklah ye kakak, nanti kalau kakak dah sekolah darjah satu, tengoklah mak kau ni rajin ke tidokkk nak buat bento..muahahaha

Nah terimalah bento versi aku...dgn hashtag #tolongjangankecamsaya


Friday, January 22, 2016

Setahun berniaga

Actually minggu lepas, adalah anniversary setahun berniaga..pantasnya masa berlalu, kejap je setahun, setahun jugak la aku jadi suri rumah. Allhamdulllillah, kedai online makin dikenali, makin byk customer.
Setahun yg pertama ni, masa bertatih.masa uji kaji.Alhamdullillah jugak banyak yg dipelajari. bukan senang jadi online seller ni, sekarang ni online seller byk sangat mcm cendawan tumbuh lepas hujan..Insha allah,customer yg berurusan dengan aku , aku akan respond and bagi service yg sehabis baik. Thats how you survived nowadays, through your good service.
Pengalaman berniaga especially bila berusrusan dgn customer, macam2 ada.ye lah customer macam2 ragam.ada yg senang, alhamdullillah, yg cerewet kak jah kena byk2 sabar sambal urut dada haha..
Tapi dalam byk2 yg paling tak dapat dilupakan ialah bila ditipu customer.Terjadi sekali kat aku tahun lepas.Ni customer COD.Janji nak ambik barang kat tempat sekian2..sejam aku tunggu, call tak angkat, sms x jawab, WhatsApp tak reply...haihhh kalau tak jadi sekalipon at least inform la aku...sedih jugak pada mulanya, sebab punyelah gigih aku pegi cod, sekali kena tipu..tapi aku redha je lah n anggap tak de rezeki...so uolls, jgn la buat aniaya org mcm tu ye..kesian kami2 yg online seller gigih mencari rezeki tau

Banyak sebenarnya nak cerita, tapi masa sooo jealous of me..hahaha..nanti akak share byk lagi pengalaman2 berniaga ni ye..moga2 dapat membantu pada sape2 yg nak mula berniaga.
kalau nak berkenalan ngan akak, nak tau produk apa akak jual mehla singgah Instagram akak:Kedai_chantique atau fb page akak:KedaiChantique....

Ok tata titi tutu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails