Adds by nuffnang

Thursday, March 12, 2015

montel sudah

Sorry, lupe plak nak sambung kisah pasal anak sedara aku..so lepas sebulan lebih kat spital, dia dibenarkan balik rumah dengan bekalan ubat yg setimbun..still ada monthly check up kat HKL.he is doing very well.I mean sooooo welllll...he is 6 months now with weight almost 10 kg...phewwwww...sian aku tgk mummy dia kendong dia hahahaha...hoihhhh nak sama besar ngan kenit aku dah...kalu letak je kaki tangan tak berenti  bergerak..normally budak macam ni, biasanya hyperactive.macam abam dulu le...hobby tengok cite katun kat tibi, you tube sumelah dia conquer...
Alhamdullillah..mama doakan adik sihat2 sokmo pasni tak mo dah sakit2 ye..


Wednesday, March 11, 2015

Lipstik mungil magika by fasha sandha

Hai...hai...haii...

ok ni produk baru kedai kak ton.lipstik mungil magika by fasha sandha...ada sesape peminat fasha sandha kat sini x?...haaaaa, dah tu minat cepat2 beli ngan kak ton tau...konpem2 korang jadik cun melecun gak pasni secun fasha sandha.

Lipstik ni ikut suhu darah, so efek dia mungkin berbeza setiap org.ada yg nampak slow je color kat bibir dia, ada yg nampak terang..best, sebab ia melembapkan bibir, n yg penting no lip stain...hehehe

Ni nak bgitahu ingredients lipstik ni..ada kolagen,biji bunga matahari, minyak zaitun,vitamin a,e & propolis.

Fungsi pulak, merawat bibir kusam dan pecah,semulajdi n ikut suhu darah anda.





Beli ngan kak ton okey?visit kedai online kak ton for more info n testimoni..n nak tau area mana yg kak ton boley cod.area kl pon boley. ig:kedai_chantique.nak order boleh wasap or telegram kak ton di hotline 0192658380

Jom kita bercantik2 macam fasha sanda jugokkk...



Wednesday, March 4, 2015

Kenapa perlu BB Cream by Seqy Beauty?

1. Kalau ko jenis muka yg berminyak, dah penah abis beratus to find the right cream for your skin.worries no more.save your money.This is the best & suitable cream for you!and it works like magic too!muka ko konpem tak oily dah even ko pakai in long hours.

2. kalo ko jenis malas mekap.tapi muka tetap nak maintain cun.eh, tapi malas lah...ha caner tu?bb cream seqy beauty to the rescue.apply zap zap zap, dah siap..muka ko dah cun melecun dah.flawless  n nampak glowing jekk...

3. Kalo ko jenis suka mekap....suka yg amat...tapi, tapi...paham2 jelah kalo mekap ni kan..step banyak, konpem berejam ko dok ngadap cermin ni, tambah kusut lagi kalo ko gi keje ngan laki..pagi2 tengah bersiap, boleh bernanah telinga dengar laki ko bebel ko punya sessi mekap lama nauuu...huhuhu...so worries no more..ko pakai je bb cream ni, siap sepantas kilat, hasil tetap meletop top top macam ko pakai mekap 2 jam tu..#akudulupenahbernanahtelingaberdarahhidungjugakkenabebelnganlaki

4. kalau ko ibu2 spesis supermak..i mean ko lah chef, ko lah laundry girl, ko lah mak supir, ko lah cleaner..bizi nau nau ngan hal ehwal rumahtangga n anak2, so takde masa nak bersiap..semua kena pantas..tapi kalau nak keluar rumah tu nak jugak jaga penampilan, tak nak nanti org konpius lak ko ngan mak lampir hahahaha...so sekali lagi, bb cream by seqy beauty come to the rescue..sambil tek anak pon boleh pakai bb cream ni, siap sepantas kilat

5. kalau ko memang pemekap tegar...tapi, tapi, tapi, hoihhh leceh steps mekap ni banyak nau nau..mula kena apply toner, pastu pakai primer plak, pas pakai primer moisturizer plak, pas tu tepek foundation pulak, pas tu tepek concealer lagi nak tutup paruts jerwats ko, last pakai loose powder plak..hah! ce kire berapa banyak steps tu, penat hoihhhh...tapi nak chantikkk katenye...acaner tu?worries no more, silalah try bb cream by seqy beauty nih, i can asure you, resultnya mesti korang puas ati, ibarat pakai mekap berlapis, tapi hakikatnya ko cume apply satu cream sajorkkk paruts jerawats korang pon boleh cover tauu

6. leceh la, pakai krim mahal lain tak best, krim dia pekat sangat...eiiiii, rasa tebal nau nau kat muka ni...nak solat kemain susah nak tanggal. ketegaqqq sangat ni..pedih muka dok tenyeh facial tissue tu...haaaaa...hadik2 jangan bimbang ye, ni krim water based tak pekat likat, sapu ngan air, gosok2 manja sikit dah ilang..tak payah bazir duit beli facial tissue dah..

7. ni feedback dapat dari bayak jugak pengguna bb cream seqy beauty, yg ianya tak mengotorkan tudung, so korang adalah can nak pakai tudung yg sama 10 kali baru basuh tanpa nampak kesan kotoran ittewww hahahaha

8. bag mekap ko kembung dek penuh ngan alatan mekap ko..mane taknye, ko isi lipstiklah, maskaralah,eyeshadow bagai, pastu foundation, primer, moisturizer, sun block bla bla bla...mana tak kembong beg ko..dah beg mekap tu ko isi dalam henbek, dah dalam henbek ko segala mak nenek ko sumbat campo ngan beg mekap, harus seberat gajah henbek ko, sampaikan rebeh bahu hahahaha..now no need, beg mekap dah, bubuh je seketul bb cream ni dalam henbek ko, jgn risau, botol dia jenis kuruih panjang so tak makan space banyak, senang ko nak usung kulu kilir.

9. Ko nak mekap or nak nampak muka ko macam mekap, tapi ko tak suka mekap lapis2 tebal2, pastu nampak sangat bermekap..you got what i mean?yeahhh, meh cuba bb cream seqy beauty ni. hasil meletop top top..muka nampak flawless, glowing n nampak natural..bak omputih cakap, less is more..got it?

10. bb cream yg ko penah cuba sebelum ni, membuatkan wajah ko bercapuk, berbalak, tak sekata..apakata meh cuba ini bb cream pulak, bukan kak ton sorang yg cakap, dah ramai yg cakap..ianya buat muka ko nampak sekata, tak bercapuk..

11. ko keje on site, waupon keje on site, kedengaran agak ganas disitu, tapi paham2 lah kalau keje luar nikan, takde masa nak gi refresh mekap selalu. keje onsitu pon nak kelihatan anggun jelita selalu,.nah...its bb cream seqy beauty to the rescue,banyak feedbcak mengatakan yg ianya tahan lama, apply pagi, tapi sampai petang muka tetap cenggitu jugak..jangan bimbang, ianya mengandungi spf 30 utk melindungi kulit anda dari sinaran jahat matahari..

12. Jimat duit.sebab ko tak payah nak beli banyak jenis.u only need seketul bb cream and its cost only RM55.

eh, kak ton nak citer 10 je, ni lajak sampai 12 pulok...hehehe...penat kak ton bebel2 tau...nak tengok testimoni gi jengah instagram kak ton ye. kedai_chantique.pastu dah tengok tu, wasap kak ton laju2 ye..0192658380

Ok bai.Ketemu lagi di sesi promosi bersama kak ton yg lain.

Tuesday, March 3, 2015

Alfatihah

Started of this week with sad news. Our dear friend, which was our neighbour and husband's colleague passed away yesterday morning due to multiple illness n kidney failure.Terkejut jugak. Macam terbayang2 lagi arwah. Last jumpa arwah masa first day CNY tu. Tersengih2 arwah masa terserempak ngan kami. I joked to my husband, wah2 kemain arwah ye, bertopi barrel bagai ..Didn't knew that it was my last time seeing him..On the same day masa kitaorg tereserempak tu jugak he was admiited to IJN.My husband sempatlah beberapa kali pegi melawat dia.And akhirnya setelah lebih seminggu he was in comma, dia akhirnya kembali padaNya.
Arwah was soooo kind to us.Arwah jugak yg merecommed kan rumah yg sekarang ni kitaorg duduk.Selalu pinjamkan tempat parking kete.Selalu belanja husband makan.Arwah kalau jumpa ngan anak bongsu aku, kemain dia eksaited...comel n putih katanya..hahaha...padahal anak dia lagi laa putih melepak. Banyak jugak benda yg arwah selalu tolong kitaorg sekeluarga.Tak terbalas dah.Hanya Allah sahaja yg mampu membalasnya. Bulan lepas kalau tak silap, aku ada bekal husband pegi keje cekodok pisang.Since tempat duduk arwah depan my husband, so dia offer lah arwah rasa cekodok pisang tu.Citer laki aku, kemain dia suka makan cekodok tu.sedap katanya.siap mintak resepi nak suruh bini dia masak .tergelak aku bile dengar citer laki aku.apa yg sedap sgt cekodok tu aku pon tak tau la.yg pasti resepi aku biasa2 aje.Niat aku , bile dia dah keluar hospital aku nak buatkan dia cekodok pisang tu.Tapi nampknya tak kesampaian...
Sedih jugak, anak2 arwah kawan2 anak2 aku masa kat taska dulu.Baya2 anak2 aku jugak. Ank yg sulung perempuan.muka sebijik macam arwah.eh, teringat pulak aku..org cakap, kalau anak sulung yg opposite ngan kite, means macam arwah tu anak sulung dia perempuan kan, muka pulak sebijik macam bapak dia, means muka ikut muka kita, nanti kite ngan spouse akan cerai mati...kebetulannn..betul atau tidak wallahu alam...
And that reminds me, mati itu pasti..bila sudah tiba masanya, kita pasti akan di jemput.life is too short. Be thankful for what you have now & appreciate people surrounding you.
Al fatihah.
#uncle bob dalam kenangan


Friday, February 27, 2015

Get rid of your high heels

Ouchhhhhhh!!!!nampaknya kena buang high heels ler, welcome flats!(Although i will look like fat n short but this time around i gonna like you coz errrrr......i dont want errrr.....).so women, take note ya!

Thursday, February 26, 2015

Boss

Sepanjang 8 tahun bekerja ni aku dah bekerja dgn beberapa org boss jugak..tapi ngan 2 org ni agak lama jugak, 7 tahun kot. Aku suke perati perangai boss aku dulu...aku peratiiiiiiii jeeeeee....hahaha...macam2 pesen boss ni tau, yg penting staff kena sabo je urut dada tiap2 hari hahahaha...

ni sekadar menceritakan pengalaman saja.pengalaman yg ada pelbagai rasa.pahit manis masin kelat busuk masam semuanya ada...bukan utk memburukkan ex bossess (eh ada aku kesah, bukan dia baca blog aku pon hahahaha), tapi nak share pengalaman bekerja dgn boss2 yg pelbagai ragam. aku sure korang pon mengalami pengalaman  yg sama ngan boss korang kat opis kan..

Boss pertama, ni boss yg paling banyak bercakap masa interview aku mula2 dulu...nampak baik pd mulanya..aku suka style dia, kalau buat report mesti teliti, adalah2 sikit2 ciri2 boss yg berwibawa...tapi aku tak tahu mana silap, tetiba dia tak suka aku ...hmmm...boss yg ni lain mcm sikit kalau dia tak suka staf tu, sorry dia takkan pandang muka ko...it happened to me..aku buat presentation tapi dia lansung x pandang aku as presenter...sakit ati aku.. kurang ajar sangattttttt....but never mind..what goes around comes around,...harap2 anak ko esok2 boss diaorg tak layan mcam tu ye...harus diingat hidup ni mcm roda..kadang apa yg penah ko buat kat org kan kena balik kat atas batang hidung ko...

boss seterusnya yg paling lama aku bekerja bawah diaorg 7 tahun...fuhhhh...personally aku rasa 7 tahun yg sia2...tak banyak benda yg aku kutip dari diaorg, melaikan rasa sakit ati je hahahaha...manjang lah ko ni sakit ati ye,,,yg sorang ni boss besar, yg sorang boss kecik asek ngekor bontot boss besar je...boss besar tu ok.antara yg paling ok sebenarnya.aku suka dia punye pengetahuan dalam technical things.almaklumlah, keje kat department aku dulu, memang berkait rapat ngan system n technical things.so bagi aku kalau keje yg berkaitan system n technical ni, boss kena ada pengetahuan. kena hands on. barulah staff akan respek.he was good at that part tapi...tapi...jenis yg favoritsm..kalau dia suka department tu or staff tu manjanggggg je diaorg yg dapat pmr yg best2...pffftttt..yg lain tu nasib ko lah labu..
boss kecik pulak...boss kecik ni lawak...kiranya dialah yg bagi kami sakit ati, dia jugak yg jadi pelawak...hahaha...madu dan racun gittteeeewww...
ini boss perangaiiiiiii sangat ye...dia ni tak le bijak sgt, keje bergantung harap ngan stafff...ngan staff asek nak jeles manjang...kalau dia buat takpe ye, pandai dia sorok (sorokpon asek kantoi ngan staff) tapi kalau staff yg buat....hoiiiiii.....*urut dada* jenis tak back up staff, depan boss besar menikussss je dia..sorry to say, dia memang takde ketokohan boss langsung, sorry boss, you didn't earned my respect.

boss seterusnya pulak, ku ingatkan dah dapat boss baru setelah sekian lama stuck ngan boss lama adalah sinar harapan...tapi lebih kurang aje, or worse getting to worse...hahaha...boring hoiii...dah le tak tahu, buat2 tahu pulak...jadik boss ni kalau ko tak bijak, tapi ko buat2 bijak, tapi kantoi ngan staff kepura-puraan ko tu...sorry to say you lost your staff respect..jadik boss tak leh cepat panik or gelabah..takleh pulak jenis phd..asal org lain naik pangkat ko yg gelabah..hahaha..cemana staff nak respect, one more thing boss tak payah le nak buang masa berejam sembang ngan staff pasal personal things...huihhhh..takde ke tokohan boss langsung, nampak sangat boss takde keje..

the last one, lagi mencabar...sembang mau lebih...at first aku pikir this is gonna be the right one...but lama-kelamaan i could see his true color...sembang kencang, achievements konon sana sini, but i wondered why are u still in manager level?muahahahaha...aku penah terkena hoiii...3 jam lebih tadah telinga semata2 nak dengar dia membangga diri...kahkahkah...

haihhh macam2 ragam boss kan...bagi aku lah, memang susah nak jadi boss ni...selain kena adil, boss mestilah potray himself sebagai boss yg baik..yg bijak, yg hands on, yg pandai jaga staff (sebab the staff is your back bone, backbone of the company too), yg mahu berjaya tapi bawak sekali staff untuk berjaya,ni tak yg naik pangkat dia sorang je, yg harum nama dia sorang je..yg boleh coach staff, yg memberi aura positif pada staff, yg menaikkan semngat satff untuk terus bekerja ngan cemerlang...but too bad, aku tak jumpa boss yg begitu, yg boleh aku jadi kan role mode sepnjang tempah bekerja di syarikat 'gah' itttewwww

Apapun, kita kena ingat boss kita yg paling besar adalah Allah SWT.siapapon kita di dunia ini, kita masih pangkat hamba padaNya.Like i said earlier, hidup ibarat roda.hari ni mungkin boss berada diatas, esok lusa mana tahu saya berada diatas boss pulak,eh?


Tuesday, February 24, 2015

Holiday movie marathon

cuti panjang2 takde buat apa2 kat rumah.marilah menghabiskan masa dgn mononton movies.sekarang takde maknanya cuti bagiku.kalau dulu waktu masih keje, uihhhh asek tertunggu je bila nak public holiday...now holiday or not, mak hincek tetap keje...
\

The hobbit:battle of 5 armies. since i watched the previous the hobbit, so kena tengok sequel yg seterusnya.sebenarnya citer mcm ni kena tgk kat cinema baru best, kalau tgk kat rumah kurang best jadinya..hahaha...hoihhh aku tgk citer ni sampai ulang 3 kali..lama bebenor, sampai tertido aku...my verdict, ok la..not bad..the true hero mestilah mr baggins tu, its more to menceritakan kisah pengembaraan dia..so utk this time dia terinvolve sama dalam battle of 5 armies ni..5 armies tu tak pasti pulak aku sape...muahahahaha...depa berebut emas mcm tu lah lebih kurang...citer ni best (if i concentrate more lah)

Taken 3,the best of the best...yg ni aku tak tido..aku follow taken1, taken2..so taken 3 ada twist sikit..penjahat rupanya si bapak tiri kim tu..macam biasa hero in the end berjaya menumpaskan semua..cuma watak polis suka main rubber band tu cam semak je..muahahaha..hope ada taken 4, 5, 6 lagi pasni...


Night at museum 3,yg ni pon aku asek tertido jugak..tak larat nak ulang tayang dah...hahaha..jalan citer agak sendu n tak berapa nak kelakar..sorry review tak membantu, aku tgk tak dan abis pon ...hihi..


IKLAN:nak selit iklan sikit...nak tahu apa rahsia namee roslan the famous blogger itteww?kulit muka dia flawlessn kelihatan jelita selalu...i olls sooo jealous ok.but now the secret is revealed...rupanya2 dia pon pakai bb cream seqy beauty...gi baca kat bolg dia ni haa..namee roslan. jom bercantik2 macam namee jugak..order from me ok.whats the number people???01923658380

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails