Adds by nuffnang

Monday, May 16, 2011

Kurang kasih sayang

Sepanjang tempoh saya mengandung anak yg kedua ni, dari awal sehingga saat terakhir, anak lelaki saya tersangatlah 'clingy' and attached dengan saya..Tido sebantal, makan sesama kalo boleh nak berkepit ngan mama 24 jam..So, bile saya dah bersalin ni, the whole things changed..Anak lelaki saya dah jadi huru-hara..ye lah, dh biasa ngan mama tetiba mama ada baby baru..sedihnya..no words can describe..I cried inside and was really heart broken to see him acting that way...dia asek nak berperangai je & selalu kena marah..saya ni bersalin ceasar, so tak leh nak gerak banyak2..rase useless sangat2 everytime I saw him cried & I wasn't abled to comfort him..It's like dia berada di depan mata, tapi saya tak boleh berbuat apa2..*sigh*
Kalo dia tengok saya pangku adiknya, dia akan datang dan peluk saya sambil cakap sayang mama, tengah2 malam dia boleh bangun masuk dalam bilik saya sebab nak tido dengan mama, kalo saya dodoikan adiknya, dia nak saya dodoikan dia sekali...hmmmm..saya plak yg terlebih sedihnya, padahal perkara ni normal je, he will get used to this...
Abang yg terpaksa tido sorang2 sebab tak leh tido ngan mama, dah le demam..sian abang..

Abg yg tengok dari jauh je bile mama pangku adik...sob..sob..sob...

2 comments:

Achahani said...

comelnya abg ni. kak su, sy dpt rasa apa yg kak su rasa!

Kak Aya said...

saya pernah lalui situasi begini ketika melahirkan anak ke 2 , 5 thn yang lepas.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails