Adds by nuffnang

Wednesday, February 3, 2016

acara berganti-ganti

Hari Ahad pegi Ipoh.On d way singgah RNR Tapah..teruja sebab best macam2 ada jual kat sana.2,3 kali round, tapi tak tau nak beli apa..anak no2 mintak bubur, sebab dia tak makan lagi.so belilah bubur 2 bekas. sampai rumah tak makan pon, tak nak bazir simpan dalam peti, makan tghri senin tu.senang keje mak ko kan, tak payah nak masak dah.
Tapi sebelum tu, anakno2, ada muntah2 tak pasti pulak kenapa.aku syak sebab dia tak makan, perut masuk angin pastu asek minum air gas je..
Isnin was fine, takde kejadian ribut2..start pagi selasa, It was me first, yg tercirit tapi takdelah teruk keadaannya.mild aje.. aku siap boleh gi beli groceries kat giant ngan si kecik.lepas balik dari giant tu,sikecik start muntah..dari pagi sampai malam non stop..alahai siannye aku tgk, tak makan, tak minum..makin keding je aku tgk, nampak abis tulang rangka...makan sikit kuar balik, minum air kuar air..Kakak pulak start berak2 tapi nampak tak serius..Si Abang, pagi tadi nak hantar pegi sekolah sikit lagi nak masuk kete, boleh plak dia muntah, terus tak jadi pegi sekolah.Now pon baru lepas muntah..
Bertabahlah omaknya ye, ari ni keje kutip cadar kain baju pegi basuh n mop lantai bekas muntah aje..
harap2 tak berpanjangan...
Jadinya punca food poisoning ni aku syak bubur tu lah, kitaorg semua kena sebab kitaorg yg makan kecuali apaknya..sian adik, dia yg paling teruk, tak sampai ati menengok keadaannya..
Cepat sembuh ye anak2..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails