Adds by nuffnang

Monday, April 18, 2016

bukan maincoone

masa decided nak beli kucing, aku memang zero knowledge la..tak tau jenis apa nak pilih, nak bagi makan apa, macam mana nak jaga..tapi sbb anak, aku turutkan jua walaupon aku tau nanti kucing berak aku jugak kena jirus haha..so start cari kucing dari awal tahun lepas kot..somi plak jenis memilih, nak kucing mahal2 tapi bajet ciput, ko rasa?hahaha..paling cikai pon org nak jual rm800, tu pon kalau org yg kenal2 la..ko tahu mana aku dapat si shadow tu?hahaha..aku beli online...hahaha...kucing pon ada jual online ok..,mula2 x terpikir plak nak cari kucing online, tapi camne ntah terpikir, sekarang kan sume benda org bubuh kat intenet..sekali bukak kat mudah.my belambak kot org jual kat situ..so kat mudah tu dia tulis, mix breed n harga wayyyyyy cheaper...so aku wasap owner pilih nak kaler apa, 2 ari lepas tu aku gi ambik.masa tu dalam bulan pose tahun lepas.somi takde masa ni, dia outstation.aku memandai je ngan anak2 aku..hahaha..balik2 tgk ada anak kucing sekor..
eh happy kemain dapat kucing 'mix breed' anak2 pon happy, redho jelah aku yg jirus kucing berak pon..mula2 tu nak tau jantan ke betina kucing aku tu, aku pon tak reti.sampai la satu ari aku bawak pegi pet shop n tanya diaorg.Ni kucing betina kak...huhuhu aku igt jantan sebab rupa cam jantan hahaha..
pastu tanya lagi ni kucing apa ye?owner dulu cakap dia mix breed. pastu yg kedai pon macam tak sure tapi jawab jugak, ni maine coone kak....oooooo...maine coone, kemain suka dengar at least dapat la jugak kucing yg  international konon nya...hahaha
so since that, kalau org tanya aku dok jawab la kucing aku tu maine coone..hahahaha
sampai la ada sekali tu, nak gi hantar kat boarding pet sebab nak balik kg, sekali diaorg tanya kucing jenis apa..sebab nak prepare sangkar.aku macam bese konpiden gi jawab ooo kucing saya maine coone.pastu diaorg cakap, oo maine caine besar la ye, nak kena sedia sangkar besar la ni.aku balas eh takde la besar mane..kucing aku saiz sederhana je..hahaha
dipendekkan cerita, masa dah balik sini dan nak gi ambik la kucing, ntah cemana aku tercakap lagi yg kucing aku tu maine coone...kemain nak bragged yg ko ada kucing maine coone, hahahahaha..sekali kena gelakkan balik ngan diaorg..kak, ni bukan main coone kak. ni hanya kucing domestic long hair saja...tu yg saya pelik kenapa akak cakap kucing akak x besar, maine coone besar tau kak..akak balik, akak cari kat you tube, kucing main coone tu macam mana..hahahaha
ambik ko, selama ni aku dok perasan kucing aku main coone lah...sekali tipah tertipu nakkk
hahaha..takpelah domestic long hair pon redho je lahhhh...


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails