Adds by nuffnang

Thursday, September 15, 2011

Avent Feeding bottle

There 2 types of Avent feeding bottle, PES & PP (both are BPA free)


PES Bottle


Botolnya kaler kekuningan, a bit pricey (RM40++)

PP Bottle


Botol kaler putih susu, less pricey (RM30++)


I used to use the PES one.Tapi masa nak beli botol baru hari tu kat SOGO, takde stok pulak, so terpaksa amik yg PP, first thought..jimat sikit coz yg PP ni murah compared to PES.

The only problem with this PP bottle, ialah masalah ketika menutup botol..abis banjir kat baju my daughter, setiap kali feeding using this bottle...I thought it was loose, then saya cuba ketatkan botol 2,3 kali...tapi still bocor...hhhmmm adakah cara saya menutup bottle tu x betul..adakah saya sorang je yg alaminya, mommies pengguna Avent yg lain camner?penah tak camni?If it because cara saya tutup botol tak betul, please share with me the correct way ye..sebab sayang la, ada 2 botol jenis PP ni, both are same, kebocoran jugak...


P/S:dont ask me what is PES & PP, saya pon tak tahu, yg saya tahu both are BPA Free, so plis google yea!;)

2 comments:

Yan said...

no idea lah. anak dah besar2.hee

Anonymous said...

dah terjawab problem ni kan. kena pakai ring dia tu.. ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails