Adds by nuffnang

Tuesday, October 25, 2011

Hilang..

Last saturday we went to Jusco One Utama.
Amirul Iddin sgt excited dapat naik kereta ni..


We put Arissa Irdina in stroller,it was a second time for her in stroller.She was sooo jakun,sampai tak tido walau sesaat pon,even though time tu memang dah waktu tido dia..


Then something bad happened when we were browsing through ladies section @ Jusco, while my husband went to Maghrib prayer..Amirul Iddin went missing for about ten minutes...I was busy with Icha (and tengah pilih2 baju), while my sister suppose to take care of Amirul, tapi dia so occupied pilih2 baju, tinggalkan kete yg Amirul naik tu dengan bag(dalam beg ada wallet) tergantung kat situ...*dowhhh*Knowing Amirul, he was a very active 3 years old toddler, cannot dok diam walau sesaat pon..I saw him lari sana sini,but I thought he just playing near by..sampai satu saat,I asked my sis ada nampak Amirul tak, but she asked me back *dowhhhh*....we were so panicked & started looking for Amirul..Dah cari satu level Jusco tu tapi still tak jumpa..I started to cry,it was the most 10 minutes adrenaline rush,panicked attacked & terrifying moment...sampaila aku terdengar announcement, "Kepada ibubapa yg ada kehilangan kanak-kanak lelaki berbangsa melayu berusia 3 tahun,sila ke kaunter khidmat pelanggan di tingkat 2"...phewwwww...I felt so relieved....Terus lari laju2 ke tingkat 2 sampai langgar2 semua org..sampai kat sana,Amirul was crying out loud "nak mama,nak mama"...The staff terjumpa dia dok wandering around macam sesat terus angkat dia bawak naik atas kat service counter..Thank God!


Even for 10 minutes pon, aku tak sanggup , dah macam2 dok terbayang kat kepala otak ni,dalam2 dok panik tu sempat lagi teringat kisah Yin budak yg hilang kat Sogo dulu...


Semoga Allah melindungi anak2 aku daripada perkara2 yg tidak diingini...


P/S:I didn't have gut to tell my husband pasal ni, takut kena marah..tapi kalo dia terbaca entry ni nasiblah...

2 comments:

Nurul Aima Hj Kaim said...

alhamdulillah...kalau ai pun dah nangis and usually i'll blame myself sbb cuai..hu hu..

Wan Collection's said...

Errr sebenarnya saya pun pnh hilang anak dkt PKNS SHAH ALAM during raya sales!
That time we having chit chat and my daughter playing sblh je dkt tpt byr parking.
Tiba2 dalam sesaat toleh, dia takde. I was like mcm nk mati. Thinking where she goes, mcm2 pk. Dahla she's about 1 yr lbh, belum pndai cakap apa2 pun. Pandai jalan je.

Last2 cari2, jumpa dia berdiri di tgh ramai2 orang (dahla badan kecik) depan lift. Oh my god! Kalau dia masuk lift/ by any chance tertolak masuk dalam lift, im death!!!

Syukur, lepas tu saya fobia sangat. Anak mesti duduk depan mata, dan tak pernah lepas pandang.

LESSON FOR ME!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails