Adds by nuffnang

Thursday, July 12, 2012

Don't be deceived by slimming centre cheap promo package price

Aku teringinnnnnn sangat nak pegi seliming centre sebenarnya...manalah tahu body ahkak yg banyak lelemaks ni boleh jadi secun macam body ahkak jiana jen kitteww...tapiiiiiii....ahkak tidak le mampu...
selalu kalo pegi expo mana2 teringin je nak beli pakej promo diaorang.Actually I did brought the cheap price package promo tu twice.
Satu dengan Mayfair.Dalam RM19 kot.4 years back.So pegilah ahkak ke slimming centre tersebut dengan harapan yg tinggi menggunung (macamlah lelemaks tepu kat badan tu boleh hilang dalam masa seharikan).Tapi memang menghampakan servis yg ditawarkan.Diaorg macam buat sambil lewa n tempoh pon macam kejap aje.Yelah dah namapon RM19, so what to expect kan?Ada some services konon yg diwarkan2 terdapat dalam pakej trial murah ni, have to do another treament dulu before boleh buat treatment free tu..see, bijak tak strategi diaorng.If we refused, pandai diaorg memujuk.sampai kite terpedaya.If you dont have cash, diaorg akan pujuk you to pay with credit cards,debit kad la,atm kad la sampailah korang masuk jerat.If you dont have any of them, baruler selamat.Akupon masa tu dah termakan pujuk rayu diaorg.So I did the treatment.Kalau treatment berbayar ni layanan diaorg pon lain jugak.n tempoh treatment rasa panjang sikit.Tapi for that treatment aku puas ati walaupon melayang RM200.Tummy massage guna hot cream n machine.hasilnya perut aku firm and kempis.so tiada penyesalan disitu.
The second time was just recently.Promo trial pakej RM38 kat Slimming Sanctuary.That was totally useless.
There were four treatment yg kena buat.First, alahhh apa kenamanya treatment ni aku lupe.Dia pasang alat ni tampal2 kat badan pastu ada rasa vibrate sikit2 tu..It supposed to last for 30 minutes, tapi aku rasa macam tak sampai 30 minit pon.Somemore, alat2 yg ditampal2 tu alahaiiiiii kecik cinonet je, vibrate even tho dah on yg kuat, macam x rasa apa.Pastu, tummy massage dengan hot oil katanya.Ni lagi macam haram.Tak sampai satu minit massagepon.Dah lah oil yg digunakan tu tak hot langsung.Macam baby oil jek.Pastu dia balut satu badan ngan plastik, which is aku rasa plastik murahan jugak.ala, yg macam plastik wrap makanan tu je.Lastly, steam bath.Yg ni Ok sikit.Steam bath tu, errr macam ko kena steam.Aku memang tak tahan nak duduk dlam bilik steam bath tu for straight 20 minit (tak sampaipon aku rasa dalam 15 minit je),kejap2 keluar..So after the treatment adala, body analyzing konon2..Tang ni la depa start cucuk jarum...Diaorg akan try pujuk ngan janji manis korang akan gerenti kurus.Macam aku cakaplah, kalo kita cakap takde duit, diaorg akan paksa jugak korang guna kredit kad atau apa2 kad yg korang adalah..Nasib aku masa tu memang takde duit..so jerat is tidak mengena.The moment I said no je,terus berubah makan.Layan pon lebih kurang.Huh!!Nampak sangat nak kaut duit je, tapi servis macam hape...
Lagipon bila pikir2 balik, the basic tetap sama.And diaorg still advice the same thing jugak, pemakanan n senaman kena jaga.So bagi aku la kan, slimming centre ni utk org kaya buang duit aje, org tak berapa kaya sila sedar diri n start bersenam dan jaga makan anda.Daripada buang duit kat slimming centre, beribu2 baik ko buat sedut lemak terus.Instant result.





2 comments:

Dila DiCaprio said...

errmm.. baru lepas makan mihun goreng.. rase sesal si tanggang pon ader... aiisshh..

kwn dila die trainer sukan.. die kate jgn wat kt slimming centre tu sbb die bukan buang lemak.. die buang air je..which is last for a week je lps tu badan akan naik berganda sikit sbb badan mintak air.. so kite nye selera ala ala boya tasik chini sikit..

aisshh.. nyesai tak sudah...

aanie said...

sy pun x berani nak buat yg free trial tu sb dah byk kes mcm ni...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails