Adds by nuffnang

Thursday, October 18, 2012

Kisah helmet lagi

I is very pelupa lately, tak tahu la kenapa...minum air semut banyak sangat kot..huhuhu..
Somi jenis rajin mengusung laptop yg sebeban tu hari2,kami kan merempit tetiap hari ke opis..so being isteri mithali *tangan kedada mata ke atas* aku kesian tengok dia galas beg laptop tuh, dari bukit jalil-kl-subang, almost sejam lah.So dia simpan lah laptop dia bawah seat motor, helmet aku kena bawak naik opis..citernya, bila dah bawak naik tu, tiap2 petang asek lupe jeeee kekdahnya..
kadang2, bila nak balik tu, ambik segala beg terus jalan pegi pintu,eh, rasa macam ada benda yg kurang je, tu nasib baik ingat sebelum masuk lift.Kadang2 tu, dah masuk lift n turun sampai lobi baru teringat eh helmet lupe nak ambik.tunggu balik lift, nak tunggu lift kat opis ni kemain jugakla lembapsnya.
Yg terpaling best n sakit hati, bila aku dah turun bawah n dah lintas jalan.somi tunggu opposite bangunan opis ni...tetiba nak naik moto, terasa pelik bila tengok somi den pakai helmet.siap tanya,eh, mana helmet saya?*tepuk dahi*stresss mak nok...nak kena lintas jalan balik, tunggu lift yg lembap, naik balik tingakt 12, nak masuk pintu opis kena key-in code dulu sebab after5.30 tak leh terus masuk...haiiihhhh...bukan sekali, tapi dah banyak kali tauuu...time ni rasa nak ketuk je diri sendiri, apesalllll llaaa ko ni pelupeeee sangattttttt...
sampai kan kadang2 pesan jugak ngan colleague or guard depan,ingatkan saya supaya ambik helmet...agak2 nak kena buat phone reminder tak?

2 comments:

Kniedaz said...

heehehe....letak atas meja la senang...baru nampak kekekekeke

Azhariah Zuber said...

kikiki dah bc dua entry lupa. sy pun shot memori gak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails