Adds by nuffnang

Wednesday, November 28, 2012

Pinggan mangkuk warisan

Kat rumah aku dulu, takde pinggan mangkuk yg proper yg utk digunakan if ada tetamu datang..sebab aku pikir ada ke tetamu yg nak datang rumah aku..lagipon I is a bit cerewet bila bab2 nak pilih design pinggan mangkuk ni..actually aku x minat design bunga2, hahaha...sentap org ittteww...dah ada org yg kasi free pinggan mangkuk yg bunga2 mak redho sajooo...tu yg bunga2 tu aku pakai utk kiteorg saja..ada sekali tu, bile balik kampung aku terpandang pinggan mangkuk peninggalan arwah mak aku tersimpan elok je dalam lemari...org dolu2 kan suke kumpul jenama pyrax yg ori made in england lagi hehehe...so aku pikir, baiklah aku angkut pinggan mangkuk ni sume bawak balik ke kl, since my sister sendiri dah beli set pinggan sendiri cap pyrat...pfffttt (she chose pyrat over pyrax...), jadi biarlah aku yg mengguna pakai set pinggan ni..lagipon aku suke design dia yg simple eventhough very common..tak kisahla..yg penting pyrex bukan pyrat yeaaa...hahaha...isk, kalau nak beli sendiri sekarang ni set pinggan nih konpem mahalkan, nasibla ada pinggan peninggalan arwah mak ni, jimat duit aku..apa yg bole pakai kita pakai je..x baik membazir kennn...


It's okay mum, walaupon x dapat barang2 kemas mak, dapat guna pinggan mangkuk yg mak beli susah payah dulupon, I felt truly happy and proud...;)

3 comments:

Azian Elias said...

bagus ni.. dah dapat set.. tak perlu nak beli.. sure sure almost 1K kalau pyrex ni.. kalau full set lah.

Kniedaz said...

Ok apa dapat set pinggan mangkuk ni...daripada berhabuk tak digunakan, ada baiknya Ms Su gunapakai...

YUYUE MELISSA said...

saya pun dpt mak bagi...full set..yesss pyrexxxx not pyrat hahaha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails