Adds by nuffnang

Wednesday, November 21, 2012

Review Jusmate5,Herbalife,CinchShake Shaklee,SDII

I started with 50 kg and end up at 75kg after first child and stuck at that number until now...dah macam2 jenis dietary supplement aku cuba in order to slim down my body, tapi hmmmm....it just wasted my money..exercise??don't ask...I hate sweat (so please bear with the fatness)..*sigh*
sekadar ingin berkongsi minuman2 diet yg penah aku try...

Jusmate5
time ni Jusmate5 tengah meletop2 di pasaran (sila bayangkan rambut dr rozmey)..teruja tengok ramai betol yg dah kurus bile consume Jusmate5 nih..apa lagi aku yg pantang dgr produk kurus ni pon belilah..rege sekotak RM150 kalau tak silap, rasanya manissssss yg tak sedap untuk ditelan, rasa oren + soya...cara makan, ko ambik jusmate ni for lunch n dinner, breakfast mesti ambik yg berat contoh nasik lemak yg sebungkus kecik tu...ada dalam sebulan lebih jugak aku minum ni, tapi hampeh resultnya aku turun dalam 1kg saje..so aku stop after beberapa kotak saja...

HerbaLife
This is the best ever...dia punya shake all the flavors...memang yummylicious...my favorite is vanilla...satu set utk setengah bulan tu 350 lebih kurang..konsep dia ko boleh makan, cuma in small portion..ada dalam sebulan lebih kot aku consume herbalife ni, tapi after beli set yg ketiga, aku stop..x larat woiiii, mahaiiiii...so sempat la turun 2 kg je..

Cinch Shake,Shaklee
Rasa dia not bad..harga satu canister tu 130 lebih kurang tahan untuk setengah bulan..tapi ko kena ambik supplement lain jugak seperti lecithin n alfalfa..konsep makan macam herbalife , boleh makan but in small portion n balance..aku makan untuk sebulan sahaja, berat aku turun dalam 1.5kg..

SDII
Just recently consumed..taste euwwwww..for the old flavor, yg flavor baru ok sikit..harga 150 setin, for 1 month lebih kurang 4 tin..konsep makan, no carb, focus on protein only..so hari2 aku telan ayam..agak lama jugak aku consumed SDII ni, in 4 months I lost 5 kg..the most effective masa bulan puasa..
sekarang aku dah stop, plus aku dah jemu tahap cipan makan protein je, aku rindu pada buah2 n makanan yg manis2..

Kesimpulannya..
Eventhough ko consume minuman diet tu,basic konsepnya adalah sama..ko kena control makan n exercise..one thing, I dont know whether org lain experience benda yg sama dengan aku ke tak..after stop Herbalife, badan naik zasss je..same goes with SDII, since diet SDII kena low carb, so ada berbulan2 jugak aku tak boleh makan benda2 manis, so lepas stop aku craving gile2 nak makan benda yg manis, and yes, aku makan macam aku makan masa aku pregnant dulu..dah makan tu berat pon naik balik...pffttttt..kan ke sia2 wang ringgit disitu..So sekarang aku sedikit frust sebab some said yg diet SDII after stop pon berat akan maintain je, well it doesn't work for me..so aku pikir no pointlah aku beli mahal2 just for temporary result...*sigh*
Lagipon, aku bukan jenis yg easy to resist temptation, especially on those sweet dishes, cake,chocolate, icecream...arrrgggggghhhh, terasa sungguh miserable hidupku bila tak boleh nak makan itu semua pada beberapa bulan yg lepas...why I can't be fat and happy at the sametime??huwaaaaaa
Lagikan Aishwarya Rai ratu cantik donia pon bole gemuk lepas beranak, inikan pulak aku*matikla nak samakan diri dgn aishwarya..puiiii*

5 comments:

Kniedaz said...

Huii..tu yang ngeri nak beli benda2 macam tu..nak eksesais malas..nak makan yang berat2 je..hehehe...abis tu camno?

Anonymous said...

A'ah..sama, lepas stop HL badan naik 8kg..nyampss..

Anonymous said...

apepun kene la disiplin..n after mkn produk2 gitu,stop,pastu xjaga mkn mmg la.. faktor naik berat bkn sbb stop produk tp sbb mkn banyk gile..so..salah sndri kn.. =) sy dh mkn produk n dh lose 15kg in 2month tp,sy happy je..sy still boleh enjoy mknn2 lain,cume just jg kuantitila..mkn bnyk2 bkn je naik berat,nnti penyakit pn bertambah...yg pnting bkn trun berat tp sihat,, =) btol x?

Anonymous said...

saya tertarik dgan review ni.. sy ade amik jugak HL, mmg harga die mak haihhh..klau hidup ko mmg berharapkan shake je,boleh hidupla.. skrang mcm tertarik dgan shaklee (banding harga xsemahal HL), tapi mmg jadi rambang mata la tgok produk2 yg mcm cendawan tumbuh skrang ni..iklan semua, wah wah.. SDII pun sama la tu.. tapi mmg nk kurus, tapi nafsu makan lagi lebih dari nafsu kurus..heheh..skrang lebih nk tumpukn kepada vitamin je, amalan kesihatan sihat/// hehehehe...

Aida Norliza said...

Jika berminat nk bli shaklee dgn harga ahli,blh la guna ID sy : 911583.
Lps sy guna set bersalin shaklee,terus jatuh cinta. =) skang continue dgn set menyusu.
Kalo berminat nk bli trial pack, blh hubungi sy 019-2876484

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails