Adds by nuffnang

Monday, February 28, 2011

Semuanya dah naik...

Seperti biasa xtiviti setiap bulan ialah shopping barang2 rumah..boleh dikatakan setiap bulan saya akan shopping barang2 yg sama je...tapi sebulan dua ni saya perasan harga barang2 runcit semakin naik..yg obvious naik dan semua org aware pasal kenaikannya sudah tentulah minyak masak..dari harga RM 6.25 for 2kg naik ke RM 7.20...haihhhh..tapi yg muskil nape barang2 lain pon turut naik sama harganya..Harga susu anak saya pon naik jugak...harga disposable diaper lagilah...haihhhh...
Detergent pon dah naik..biasa RM 8++ je, ni pon dah di down grade detergent, kalo dynamo ke, top ke, maxkleen ke...lagilah...
Ni harga susu anak, tapi skrg sebab dah ditukar packaging baru & tambah nutrisi, so harga naik seringgit tapi 900g, dulu RM 20.90 for 1kg..
Tergezut mak tengok harga setin kecik sardin cap ayam dah naik RM3, dulu Rm2.70..sama gak ngan santan kotak cap ayam tuh..dulu RM1.80 sekarang dah RM2.10..
P/S: Kalo macam ni, banyak barang yg kena di down gradekan lepas ni...sebab lepas ni perbelanjaan akan bertambah...

2 comments:

Atsuko Ichirou said...

harap sgt gaji pon naik...

Wan Hafisah Collection's said...

alamk! takut nak tgk figure tu kak oi...
gaji sy tak naik naik!!

http://akusertajiwabisnesku.blogspot.com/2011/03/coach-or-gucci.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails