Adds by nuffnang

Tuesday, February 5, 2013

After 2 months:Review Tabita Skin Care

Sebenarnya, dah lama sangat teringin nak pakai Tabita ni, sebab baca dalam blog org lain sumenya review yg best2...Tapi tak yakin n takut nak menghadapi the first month pakai tu, part yg menggelupas tu...akhirnya,terbeli jugak ngan sorang blogger yg tgh pemes skrg ni(harap2 ko tak jual yg fake kat aku lah ye!)sebab masa tu di jual rege murah sket..Before this aku tak berani beli jugak sebab aku tgh pakai sk2 range,so kasi abis yg tu dulu...journey mencari the perfect skincare, ni panjanggggg sekali n dah macam2 produk aku guna..before pregnant kat Arissa aku pakai Bio essence, masa pregnant pakai Nutox yg Fazura jadi spokeperson tu, after delivery pakai Safi Rania,Kiehls n the latest before aku try Tabita ialah sk2..sume2 jenama yg aku pakai tu ok, tapi takde memberi kesan yg maksima keatas kulit aku..my skin before nak kata ok tu tak jugak, kulit aku jenis berjerawat pasir, pastu kusam satu hal,ada jeragat n kulit tak licin, macam permukaan bulan je..even after pakai sk2, ada perubahan, tapiiiiii lambatttttt sangat nak tengok hasilnya..aku kan tak penyabar,tu pasal yg sk2 tak abis betul2 lagi aku dah tak sempat2 beli Tabita.
So start aku pakai awal dec tahun lepas, pakai dgn penuh debaran di hati..takut nak mengahadapi hari2 pengelupasan..first week ok lagi, masuk second week, dia dah start rasa pedih2 n tegang, n kulit pon dah start mengelupas..third week mengelupas lagi, fourth week dah ok sikit, tapi in a month dah dapat rasa perubahan pada kulit.Alhamdullilah aku punye proses pengelupasan tak de la hazabedah sangat, n rasa pedih tu aku boleh tahan lagi..yg bestnya,kulit aku dah semakin licin, dah tak permukaan bulan sangat, jerawat n jeragat kurang, n tak kusam macam dulu..lagi satu, masa pakai tabita ni tak boleh pakai bedak foundation or apa2, just toner n day cream aje..firstly, aku rasa awkward jugak, sebab dah biasa tepek foundation n bedak patpuloh inci, tetiba rasa 'bare' sangat ...but now aku dah biasa, malah rasa relieved sgt2 sebab dah tak perlu amik masa lama2 depan cermin sebab nak tepek segala mak nenek foundation bedak tu..
TAPIIII..ada jugak yg tak bestnya, sebab kulit muka aku ni jenis oily especially tang T zone.Pakai Tabita ni, muka aku jadi double oily, sampai kena lap ngan tisu selalu,sebab berlengas muka aku..tu jelah yg x bestnya..harga ok, mampu beli..yg mcm aku beli ni reg set kot RM300++, now dah 2 bln ++ pakai, so tahanlah sampai 3-4 bulan kot..
Pada yg x tahu, Tabita Skincare ni product Indonesia, dengar citer retis2 n set2 pramugari/a pon ramai yg pakai ni..sesape nak try bole beli ngan ramai kot blogger yg jual ni, tak susah search je tabita, keluarla blog mane yg jual tu..
Nak kate the perfect skin care for me tu tak jugak, cuma yg aku boleh cakap this the best for me so far..might stick to this one buat masa ni lah..
Muka aku b4 pakai tabita..ni dah tepek segala essence,uv cream lah, foundation n bedak..
After sebulan pakai tabita n tak pakai segala benda foundation or bedak..just tabita day cream shj

After 2 month, ni gambo pagi ni..


3 comments:

Ibu Lala said...

ooo menarik nih. saya pakai foundation tabita je. tu pun kadang pakai kadang tidak sebab malas nak angkut datang opis...

Tabita Skin Care said...

Salam,

Kami adalah agen resmi produk perawatan kecantikan Tabita Skin Care di Jakarta, Indonesia. Produk tabita yang kami jual dijamin Original 100%. Kami melayani penjualan untuk retail dan juga wholesale. Kami membuka peluang kerja sama bagi anda yang berminat menjadi agent atau reseller. Tentunya dengan potongan harga yang menarik untuk anda agar nanti nya dapat memberikan keuntungan untuk anda.

Untuk informasi lebih detail silahkan hubungi :
Shelvie, +6221-97935064, +62818996776, Pin BBM 2975893A

Terimakasih

www.tabitaskincarebeauty.com

AIDA MUHAMAT YADIN said...

Boleh terang tabita ada merkuri dak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails