Adds by nuffnang

Tuesday, June 10, 2014

Kpd Ibu Bapa yg menghantar anak ke pusat jagaan


1.Mak pak yg jenis tak reti bahasa.Anak sakit penyakit berjangkit tapi still mau hantar ke taska.Sedangkan dah tertampal notes kat luar taska tu tak boleh hantar anak ke taska if demam yg terlampau panas or ada penyakit berjangkit seperti sakit kudis buta, sakit kuku kaki dan mulut, sakit mata or anything yg contagius lah..kalo takat selsema aku boleh terima lah..ni anak aku dah 2 kali kena kudis buta..obviously memang berjangkit kat taska lah..pastu ada pulak yg pesen anak demam suhu dah 40, tapi still antar anak kat taska...hoiiiiihhhhh...mak pak jenis apakah ini...dengan alasan cuti tak de...woihhh anak tu...ko lebih penting duit semata dari anak ko..dah jadi menyusahkan pihak taska nak kena bagi extra care kat anak ko sorang..dah kena tumpu kat anak ko, jadik dah kurang sorang nak jaga kanak2 yg lain...unfair lah begitu, apa ko ingat ko sorang yg bayo yuran taska, ke ko ada bayo lebih?Pleaselah ibu bapak yg ada otak, tolong pikirkan pasal org lain jugak, jgn la pentingkan diri sendiri saja
2. Mak pak yg sebok nak bekalkan makanan lain sebagai contoh kepsi..come on lah guna otak sikit buleh..
Kat taska tu ada ramai budak-budak..yg ko bagi anak ko kepsi 2 ketul..kalo kat taska tu ada anak ko je, oklah...ni ramai budak2 lain..dah nama budak2 kan..kalo nampak sorang makan kepsi of course lah diaorg pon nak sama..ke memang ko nak suruh anak ko share 2 ketul kepsi tu ngan 15 org...pffttttt...agak2 lah ye..kalo dah nak bawak sgt bawak 15 ketul terus, kang bawak 2 ketul je, anak org lain makan sama yg anak ko punye, anak ko balik mengadu,ko hangin pulak..

2 comments:

Sweetie said...

ni memang jenis mak pak yang pentingkan diri sendiri su... dan pemalas nak jaga dan layan anak-anak bila anak2 tu sakit...

tapi mereka tak sedar... suatu hari nanti anak-anak tu buat balik pada mereka bila mereka dah tua... selalunya begitulah sebab anak2 memerhati dan belajar dari apa yang mereka lihat dan alami.

Ayu said...

selalu nya kt tempat aliff kalu 38 darjah cikgu dh col suruh abk..kalu campak pun kena dpt surat dr doktor ckp dah sembuh dan boleh ke nursery..so kt nursery su tu kena la parent ckp kt cikgu ckp kena buat mcm tu kalu x menyusahkan org lain.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails