Adds by nuffnang

Tuesday, October 20, 2015

Promo Caliph Sunnah Supplement - supplement for kids


Pernah dengar Caliph Sunnah Supplement? ni nak habaq mai, ape dia caliph sunnah supplement ni...ianya merupakan kids supplement yg mengandungi makanan2 sunnah super fruits seperti delima, kurma,madu, kismis dan juga Omega 3&5.

Madu - di riwayatkan dalam hadis jika di ambil 3 kali waktu pagi mampu untuk menghindari daripada terkena penyakit teruk.Madu mengandungi Vit A, B kompleks, C, E , K, kalsium, zat besi dan byk lagi.

Kismis - buah yg kaya dgn magnesium, kalsium dan fosforus, vit c, riboflavin. Juga di riwayatkan dalam sebuah hadis, barang siapa yg ingin menghafal hadis hendaklah kerap memakan anggur kering.Maknya disini kismis berfungsi untuk ketajaman dan kecerdasan otak.

Kurma - kaya dgn zat besi , kalsium, fosforus, potasium, vit A& C, niasin. Di riwayatkan oleh Aisyah R.A yg menjelaskan kurma mengandungi ubat.Barangsiapa yg selalu memakan kurma dapat menghindari dari terkena racun

Delima - Mengandungi potasium, kalsium, zat besi, Vit A, B & C. Diriwayatkan dlm sebuah hadis bahawa buah delima adalah buah daripada syurga.

Jelas sekali bukan, keempat2 main ingredients di atas sangat penting untuk anak2 especially untuk perkembangan otak mereka. I would say, ibu mengandung jugak should consume this.dont worry sebab ianya selamat n of course ada kelulusan kkm.

Duta for Caliph Sunnah Supplement ni ialah adik comel Mia Sara. Ni aku tepek satu je, antara feedback dari beliau sendiri. For more you can check at her intsagram @therealmiasara atau klik #caliphsunnahsupplement

Fyn Jamal kenal?jangan cakap tak kenal ye, famous amous tu, so bg yg tak tahu anak beliau merupakan kanak2 autisme. Fyn dah try caliphsunnahsupplement ni, and memang ada perkara2 positif selepas 2 minggu mengamalkannya. for more boleh check kat instagram fynjamal sendiri.

Ok pengalaman tuan tanah sendiri..anak aku yg sulung tu memang bukan pemakan sayur dan buah.Pernah suruh dia makan kismis, tapi over nau, bagi sebijik memang sampai muntah..dan dia sangat pemilih makan ye. Bagi vit c perasa oren pon tak habis dia makan.So far, bagi dia makan jus caliph ni..takde pulak nak muntah boleh je telan..rasa cam anggur gitu..not too sour, not bitter..just nice..kids sure will love it! antara perubahan yg aku nampak since consume caliph ni, dia makin fokus belajar..kalau dulu ajar math kemain susah nak paham, now dah makin cepat dia hadam..Alhamdullillah..

OKlah more testimoni boleh check kat instagram ahkak kedai_chantique or klik #caliphsunnahsupplement.

yg best nya nak habaq la ni, still ada promotion. harga asal rm 80 sebotol. harga promosi rm70 sebotol ada free gift n free pos. beli 2 botol dgn harga rm 120 with free gift n free post. beli 3 botol MEMANG JIMAT BERGANDA sebab jadi rm 150 utk 3 botol n free pos.promosi ni x tau abis bila, bile hq cakap stop, maka abis la.Jadi, jom grab cepat2.Jom sama kita amalkan pemakanan sunnah utk anak2 sejak kecil lagi..banyak khasiatnya insha allah. ibu2, jangan kedekut ye...supplement ibu2 collagen bagi kemain mahal2 ye, takkan utk anak rm70 per bottle berkira...muahahahaa...nonono, ibu cantik, anak kena la sihat dan cardas..barula ngammmmm

whatsapp 0192658380.

3 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Azian Elias said...

bagus gak ni ye.. even anak2 dah besar panjang pun boleh bagi minum.

Ms.Su said...

bagus kak yan.x de had umur pon sebenarnya.anak yg masih belajar pon digalakkan mkn ni.jom try utk anak2.even ibu mengandungpon amat digalakkan:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails