Adds by nuffnang

Friday, October 16, 2015

Makanan best di Terengganu

Ni list makanan yg aku dapat dari grup wasap..uihssss...banyak nye tempat makanan best..only a few je yg aku penah pegi..maklomla sejak merantau ni, balik kampung halaman pon dah jadik setahun sekali time raye je..tapi ok lah jugak, ada org tu langsung tak balik2...muahahaha
ni kalau balik sekali lagi, wajib print out list ni..rugi2 kalau tak buat sessi jjcm ni..korang pon if bercadang nak pegi terengganu, jgn lupe print list ni, mane tau kot2 berguna..tak susah nak mencarinya, on kan waze je..

Makanan sedap D terengganu... 👍👍
Nasi Dagang: kak poh batu buruk, nasik dagang kat kapung atas tol, nasik dagang dalam pasor keda buluh, nasi dagang kak joh bukit besar, nasi dagang mok ngoh chendering, nasik dagang warisan kat tepi shell batu buruk tepi keda hok jual roti cana
Burger: Awang beger depang spital kuala tranung
Nasik Minyok: nasik minyok john blakang aeon kapung sri kolam, nasik minyok zaki depang giant bukit besor, nasik minyok jenab kat depan KEMAS kuala bekoh tepi dia ada stor geh, nasi minyok kat tanjung depan Hock Kee Seng (Dulu Astaka), Nasi minyak aziz kat hiliran depan perodua
Nasik Lemok: nasik lemok bromoh pasir panjang, nasik lemok atah court kg ladang (sebeloh seng heng), nasi lemok kak dah kat gerai food court beteng tanjung blakang hock kee seng astaka
Rojok Keling: restoren selamat jalan tok lam, rojok sultan kat area sipang 3 skoloh tengku ampuan mariam menuju ke kapung ladang, rojok sultan kat depan petronas chendering tepi car wash, rojok keling di kedai awang A kat kapung gong tok nasek
Rojok Kateh: Kedai ben10 tepi stadium bola bando, Kedai Air Nyior kat bulatang skoloh SKSS1
Nasik Ayang: Nasik ayang nurul Iman kat depan skoloh arab batu buruk, nasik ayang meto kat jalan nok gi muzium, nasik ayang hainan kat bazar batu buruk
Roti Payang: nurul islamiah kat lekoh jalan kamaruddin
Nasik Belacang: kedai sri wani bromoh kat depang surau besor tanjung
Sup: Sup Atas Pasor Payang (sebeloh nasik minyok rozak)
Mee Talang: Kedai goreng pisang kat tepi skoloh rendoh sri budiman,se lagi pulau kambing...nyakot molep hok tu..
Ikang Celup Tepong: Warung Pok Nong kat Kampung Telipot, warung kat pata pandak depang hok tutup nge pagor utk pembinaang hotel
Mutabok: Kedai buruk kaler kuning depang Hock Kee Seng (Astaka lama)
Nasik Kapit Gula Ikang Aya : Kedai depang Shell Chabang 3, Warung Norazila kat depang masjid terapung
Satey: Satey Lina kat area Waterfront Pula Kambing, satey pata timur kat batu buruk sebeloh batu buruk beach resort, satey jam besor di seberang takir dekat kem askor
Ikang bakor: Ikang bakor bukit tunggal (ada cawangan di pasir panjang), ikang bakor di Cairo Tomyang kat tepi skoloh pusak chabang 3, ikan bakor hamid keda bowoh jambatang koliba
Kuih Muih Tradisi: Kedai kat trafik light nok gi ke panji alam dan gong kapas, kedai kat trafik light simpang 3 sekoloh tengku ampuan
Mee Goreng Basoh: Kedai mat nawi & mat sarip kat area spital haiwang pula kambing, keda mek comel kat rumah org tp dia wat keda betul2 depan skoloh rendoh Tok Dir
Nasik Padang: Restoren safinaz kat istana badariah dan masjid putih, Rex nasik padang kat Showroom toyota bandar kuala tranung
Nasik Campur: Warung kedai binjai kat depan hotel sri malaysia kuala tranung, restoren mat binjai kat depan wisma sri tenang
Nasi ulang cicoh budu: Warong lempeng kat kapung rusila depang masjid rusila
Makang Pagi Muroh Teh O 30 Seng: Warung Che Nah jalan losong dekat Muzium
Pulut Lepe (pulut panggang) : Pulut lepe bonda kat tepi sekoloh rendoh ladang, pulut lepe kat tepi wisma persekutuan tepi steseng minyok caltek
Meggi Dapur Kayu: kat kapung Padang Machang (lokasi payoh skit sbb dalang kapung.. kena tanya penduduk setempak)
Mee Udang Galoh: Warung Pok Jak kat tepi masjid kampung tanjung sabtu manir
Nasi Khabu : Nasik kerabu ala thai kat jalan pasir panjang, nasi kerabu ayam/daging bakar norra rich kerabu gong datuk (dekat pintu blakang uniza)
Nasi ayang / daging bakar dan sup herba : Kedai alhijrah Oasis kat jalan bukit bayas
Sup belut: Kampung belukar jambu kat selekoh lepas 100 meter signboard kampung belukar jambu dari kapung laut
Nasik lemok kakung, nasik kuning: Warung tepi hotel permai inn blakang warung mat jeng
Cikeng chop: yee stall kat bazar batu buruk tepi nasik ayang hainan, cikeng chop rege rm3.90 kat teluk ketapang
Mee jawa, soto: Warung kat gong kapah sebeloh bangunan umno
Nasik goreng cina, watangho: kat keda cina kapung depang masjid batu rakit kedai naik bukit skit.
Acu test try yer 👌✌

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails