Adds by nuffnang

Wednesday, September 15, 2010

Dia anakku...

Sesungguhnya saya memang marah dan hangin apabila org cuba mengatur hidup saya...kalau bab2 anak memang sensetif....Plis la dont tell me to do this n that...kerana saya ibunya I know him better than anyone else...bukan saya tak hormat pandangan org lain, tapi I'm his mother, I know what is the best for my son..and plis let me do it my way...eventhough saya takde adik kecik n tak berpengalaman jaga budak kecik dalam tempoh yg lama (saya jaga adik saya masa kecik dulu after my mother passed away, waktu tu saya berusia 6yr and adik 2yr, my sis was at boarding school)...plis la paham and respect right saya as a mother, saya mengandungkannya selama 38 minggu, saya melahirkannya, saya membesarkannya (yg mana 90 proses pembesarannya saya yg lakukan), saya yg jaga ketika dia sakit, saya yg tidor disampingnya every night, saya basuh berak n mengelap muntahnya...maka saya ibunya adalah orang paling berhak ke atas dirinya...kamu, kamu, kamu dan kamu, tidak bersamanya 24/7, maka kamu tak layak untuk mengatur itu ini untuk anak saya, nak bagi pendapat or what so ever petua boleh, tapi suka hati saya la nak ikut atau tidak, sebab saya tahu apa yg terbaik untuk anak saya..Bukan semua petua or pendapat kamu tu boleh diaplikasikan pada anak saya, setiap anak adalah berbeza..dan setiap ibu hanya ingin kan yg terbaik untuk anaknya...saya lebih percaya pada doc dan hospital daripada air asam jawa , suka hati sayala saya tetap ibunya..jangan cuba nak replace tempat saya sbg ibunya selagi saya masih bernyawa...ooohhh dan saya paling benci kalau ada org cuba2 nak menetek anak saya...nak menetek esklusif ngan saya je okeh!Plis la kamu2 semua, zaman anda untuk mengatur hidup org sudah berlalu, it's time for me untuk mengatur hidup saya dan anak saya sendiri...cakap la saya sombong ke apa, saya tak kisah sebab saya ibunya...haiiihhhh....saya memang hangin betul bila berjumpa org2 sebegini...

P/S:Takde gambo raya or story raya coz raya tahun ni sangat tak best!

5 comments:

Che Armster said...

ape kes ni? baca macam kes orang kat kampung je...

Selamat hari raya btw.. & selamat Hari Malaysia!

alfa juliet said...

jgn lah marah2..takut i...
tertarik dgn perkataan menetek tu....kalau ada org pelawa nak menetek anak kita, mmg lah isu itu sensitif tapi seharusnya kita berterima kasih dan menolak dgn lembut...kalaua da org offer sy untuk jadi ibu susuan, sy betul2 mahu...

Yan said...

Salam Su,

YA ALLAH..kenapa ni Su. Sabar ye... ni mesti ada kes berat ni..kalau tak tak kan sampai cam ni punya hangin, sampai hangit ni..

suhaila said...

Alfa - tujuannya bukan untuk jd ibu susuan(sebab dia takde susupun),itu yg saya x suke tu...
kak yan - hehehe, hangin la jugakkan, dibuatnya macam kite ni tak reti langsung jadi ibu..

Mommy Pinky said...

ade gak ke org nak susukan anak kita? sibuk je. kalau saya pun xsuke, biarla buat lawak @ gurau2 je. huh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails