Adds by nuffnang

Friday, September 17, 2010

Hospitalized...

Seminggu sebelum raya, anak saya diserang demam panas suhu lebih 40, cirit birit, muntah dan bronchitis (kahak banyak sangat)...demamnya asyik on-off..baik jap after makan ubat, then suhu naik 40 balik bile kesan ubat dah abis..So, I decided to admit ward supaya doc boleh pantau dia, bukan apa, risau jugak kalau dok kat rumah tiba2 diserang demam yg tinggi takut tak sempat nak ke hospital...lagi satu dah dekat nak raya, demam tak hilang2 jugak, takut pulak beraya di hospital nanti...dekat hospital rupanya2 budak2 yg lain pun boleh dikatakan 80% berpenyakit yg sama dengan anak saya...hmmmmm...musim agaknya...Tapi bile dah masuk hospital ni, elok pulak anak saya, sekali je suhu naik 40 pastu dah tak demam dah...dah 2 hari kat hospital, keadaan dia ok je, kahak pun dah kurang lepas berkali2 diberi gas...so bolehla discharged...Tapi demamnya bersambung pulak after raya ni..nasib baik tak serius...Alhamdullillah, dah balik ke KL dengan selamatnya...
Anak saya memang tak boleh dok diam dalam hospital, dah ler kena share bilik(sebab bilik single semua dah penuh), katil sebelah pulak masih baby...adoiiii malu maknye...anak saya ni kalo melalak kemain kuatnye, pastu dok jakun main naik turun katil dan kerusi kat hospital ni...nak melarang kalo suara lembut2 ni harammm tak didengarnya, kalo nak high pitch kang takut terkejut pulak jiran sebelah..terpaksala maknye bersabo sambil dalam hati berkata, nanti siap ko, balik rumah nanti mama langsaikan segala hutang2..hahaha



Amirul Iddin sangat jakun dengan kerusi ini...
Nurse tengah bagi gas...

P/S:Serikla nak masuk hospital lagi!

1 comment:

Yan said...

Salam Su,

alahhh siannya dia..sabar je lah ye dik..Anak2 active lebih baik dari tak..Cuma mmg perlu kesabaran lebih.

siapa yg suka duduk kat spital tu su...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails