Adds by nuffnang

Friday, March 18, 2011

Petua

How to get rid of fridge odour?(ingat manusia je ke yg ada body odour, peti ais pon ada tau!)Umah saya pakai peti ais yg satu pintu tu, yelah nak tukar yg memahal yg jenis odourless tu tidak kemampuan lagi..dah ler kecik satu pintu, di sumbatnya macam2 dalam peti ais tu..kesian peti ais tu..dah bau macam2..Antara petua2 yg penah saya cuba untuk hilangkan bau peti ais tu ialah;
1) Daun pandan

2) Roti kosong

3) Arang

kesemua diatas bagi peti ais saya, adalah kurang berkesan..yg paling ultimate berkesan ialah,
dengan cara meletakkan nenas...nenas memang betul2 menyerap bau...


Cubalah!

2 comments:

Wan Hafisah Collection's said...

o ye ke? blh cuba ni. kalau nenas dlm tin???

ekekke.. nak sng je kan.
btw, akak sila buka ni utk tau psl sale FLAT RATE hari ini!

cpt3..
http://akusertajiwabisnesku.blogspot.com/2011/03/got-to-go.html

A D I A said...

oo nenas ehh, leh try ni. nenas yg dah dipotong2 la eh?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails