Adds by nuffnang

Saturday, April 23, 2011

Astro First

First time mencuba Astro First...tu pon sebab excited nak tengok movie Hikayat Merong Mahawangsa (HMM)...masa kitaorg subscribed movie ni, ari khamis 21.4 bebaru ni, kebetulan tu first day HMM di tayangkan kat Astro First ni..First tried on 9PM++..tp kitaorg x sure berjaya ke tak, sebab kalo ikut steps yg Astro bagi lepas antar SMS code buy utk membeli movie ni, we must wait for the reply from them first b4 hitting the Y button kat Astro Remote control tu to start watching...Ada la 2, 3 kali kiteorg try antar SMS, tunggu punya tunggu SMS Reply nan ado..somi sesaje la tekan Y button tu and then tekan chanel no 488 tu, tup tup..tetiba ada plak citer HMM ni, lebih kurang sejam dah start..eikkk, kata kena tgu SMS reply dulu, mak punyelah tunggu nan ado pon replynye...bukanle salah mak, mak ni lurus bendul orangnye.ikut buku la katekan...haihhh...Tak puas ati, saya pon call astro careline, jawapan dari budak careline Astro tu;
Saya: kenapa saya tunggu SMS reply dari Astro takdepon, tengok2 citer tu dah start dah sejam
Budak Astro:Maafler puan, ari ni ramai sgt yg beli HMM ni, Queue panjang, sistem ada problem
Saya:ooo..abih tu, camne saya nak cancelkan SMS beli saya yg byk2 tu, sbb saya tak sure yg mana satu yg succeed sebab tgu SMS reply takde pon
Budak Astro:Tak boleh cancel ler puan, puan kena tgu bil sampai, kalo ada dalam bil, puan boleh call balik Astro mintak Astro exclude kan...

erk?macam tu ka?dan memang jangkaan saya tepat, sebab pada malam 22.4 baru saya dapat reply SMS yg konfemkan saya beli movie tu...3 semuanya..haihhh...so kite tgu dan lihat ajelah what will happen next, tak kose mak nak bayo utk 3 kali movie yg sama, which was clearly not our fault..


P/S:Astro pls la upgrade your system...very sucks n menyusahkan org..

1 comment:

Achahani said...

nasib baik saya takde ASTRO pun!


tgk TV pun jarang kak SU mcmn nk langgan ASTRO. Habiskn boreh ajo!

hihi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails