Adds by nuffnang

Tuesday, April 5, 2011

Ukur baju dibadan sendiri..

Peribahasa mengatakan " ukurlah baju dibadan sediri" but in my case "ukurlah dirumah sendiri @ di kenderaan sendiri"...Bab yg rumah sendiri, citernya bebaru ni we decided to upgrade our one door fridge to 2 doors fridge..masa memilih kat kedai rasa cam bese2 je..dgn harga yg berpatutan, RM1500 for 4++ liter kapasiti, kiteorg rase macam murah, brand Hitachi tu sebab beli...so, bile fridge tu dah sampai.....mak aiiiiii..terpinga2 jap..macam giant berdiri ditengah2 rumah..utk rumah berkeluasan 850 sqft..dengan ruang dapur yg sempit, memang tak padan..padan muke adalah...



Upgrade yg ini (ada sape2 mau beli, mau let go murah2, good condition)

Kepada yg ini..


Pastu bab di kenderaan sendiri pulak,kisahnye kiteorg punya beg balik kg dah koyak rabak, so beli la beg baru..oleh kerana rumah di atas kayangan tingkat 7, pastu parking kete plak kat bangunan sebelah, nak kena naik turun tangga n lif, we decided beli beg sorong pramugari tu @ beg akademi fantasia tu...alang2 beli, haruslah nak yg besar terus..supaya senang sumbat pakaian kami anak beranak dalam satu beg je, so tak perlu lah 2,3 beg (saya kalo balik kg beg paling kurang 3, tu tak campur lagi mende lain)..so belilah beg ini....

TETAPI, bile nak masuk kete....mak aiiiiiiiii...muat2 je bonet kete 'GRAND LIVING-TOS' kiteorg tu..tu takde isi dlm beg tu, kalo ada isi ntah muat ntah tidak...haiiihhhh...tu lah, len kali ukur baju dibadan sendiri, dok apartmen,jgn lah perasan macam dok bungalow, naik kete Atos, jgnlah perasan kete tu besar cam Camry ker...hehehehe

2 comments:

Wan Hafisah Collection's said...

Kehkeh!

Kak Su oh Kak Su!!

:)

igtkan nak let go yg baru beli tu.hehhehe

yg fridge kak su yg lama tu sama mcm uma saya yg sy pakai skrg.

sy jenis ukur rumah dl kak su oi!!

ukur poket skli.
ehehhe...

Princess DiCaprio said...

ahahahaha... best2... peringatan yg berkesan~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails