Adds by nuffnang

Thursday, December 1, 2011

Polis Traffic Pemalas??

Ok, ini kesah benar ye, bukan kesah tipu2.It happened past two days seawal jam 8 pagi berlokasi didepan opis saya Menara Celcom nak lebih detail iaitu depan Warung Anda - tempat kitaorg lunch sambil bawak balik bau perfume best.Somi turunkan saya kat tepi jalan,kebetulan masa kitaorg berenti tu ada satu mamat naik moto kapchai turut berenti kat belakang motor bukan kapchai kitaorg.Mamat tu tengah cakap telepon dengan kuatnya, bukanlah bermakna kitaorg nak eavesdropped dia punya conversation, dah dia yg cakap kuat..

Mamat Motor Kapchai:wei, ko kat mana?ko tak payah la nak jaga sangat aku nak pegi makan ni.jomla
Kawan Mamat Motor Kapchai:@##$$8&^%$#$ (tak tau dia cakap apa sebab tak dgr)
Mamat Motor Kapchai:Ok aku tunggu ko kat kedai Mamak kat Multimedia Kolej tu.
Ok.dah abis cakap kat phone, letak henpon dalam poket.Tetiba dia jerit kat sorang polis traffic ni kat seberang jalan.
Mamat Motor Kapchai:Hoi, jom pegi kat kedai mamak kat depan tu.
Pastu terus blah.Si polis Traffic tu pulak terus naik moto dia dan blah jugak.

oooo...cam tu ek polis traffic ni.sesuka ati je nak jaga ke tak.(walaopon dgn adanya polis traffic tak membantu langsung pon, jalan lagi jem ada la).bole curi2 tulang masa keje.diaorang ni keje takde KPI ke??yg tak boleh menahannya ayat si Mamat Motor Kapchai tu seperti yg diboldkan diatas.huh!Patutnya aku amik gambo dua2 ekor tu, pastu kasik surat layang sikit kot PDRM ni.cemana la org tak mengata pekerja gomen pemalas, kalo macam nila gayanya..

1 comment:

Yan said...

jadi kalau kena kata, jangan marah lah kan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails