Adds by nuffnang

Friday, February 24, 2012

Please double check after you did transaction using your ATM card/debit card/credit card

Macam biasa,tajuk je kemain in english..hehehe
citer dah lama terjadi kat aku,dah 3 tahunpon,tapi baru sekarang teringat nk citer kat blog:p
Aku beli perfume kat tempat shopping feveret aku,apalagi kalo bukan Sogo dihatiku.Takde la mahal rege di RM180 je.Masa nak bayo aku perasan cashier tu swipe ATM kad aku 3 kali.The first two tak berjaya,yg ketiga baru got through.cashier tu trainee maybe dia tak berapa pandai lagi kot nak guna device tu.so takpela, lepas bayo aku terus balik.Tapi lepas tu aku tergerak hati nak check balik kat m2u.tergezut mak,2 transaction yg failed tadi rupenya dicaj jugak kat akaun aku.RM 360.Esoknya aku pi la tuntut RM 360 tu kat customer service di sogo.ko ingat terus dapat ke RM360 tu.byk cekadak jugak rupanya.Mula2diaorg cakap kena ikut prosedur,kena check diaorg punya statement la bla bla bla..koser aku nak tunggu.Duit aku 360je pon bukan 3600.Takkan la sebesar2 sogo tak leh ganti duit yg sebyk tu on the spot.lagipon bukannya salah aku pon.Dipendekkan citer dapat la jugak duit 360 lepas agak berjam2 aku tunggu.Pastu aku fobia jugakla nk bayo guna ATM kad ni.Tapi tidakla fobia utk ke sogo.sogo tetap dihatiku.hehehe.So korang semua after each transaction using your ATM kad ke, debit kad ke @ kredit kad rajin2 la check balik statement.Senario yg biasa biasa berlaku bile nak bayo gune kad ni kadang2 diaorg tak dapat line la so terpaksa cuba 2,3 kali.dalam pada cuba tu rupenya dia dah caj kat akaun kite.

2 comments:

sue zainun said...

leh plak jd camtu ye..eh selalu gak pakai swep2 ni..ishhh kena tengok betul2 lps ni nih..

Azhariah Zuber said...

takut plak bila dgr gini. once dah swep mesti nk swep lg.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails