Adds by nuffnang

Friday, April 12, 2013

Expecting the number 3

I'm sooooo pregnant, now dah masuk week 11.At the age of 32, who knows I'm going to be a mother of three.32 not so young ya...energy level pon dah menurun.Anyway,Alhamdullilah.
My EDD will be on early November.

To those that are going to congratulate me, I'm thankful enough.But to those whom surrounded by negativity, I don't need your bitchy words..And to those that are going to say something like these;

"Eh, kesian anak kecik lagi mak dah mengandung balik"
"Eh, susahle beranak kecik ramai2"
"Eh, ko beranak ceasar ari tu, patut kena gap 5 tahun"
"Olololo, sian chacha, tak boleh cakap lagi nak dapat adik dah"
"Eh, anak ramai2 kecik2 lagi makin banyak pakai duit la"
"Eh, tak malu ke beranak kerap2"

and bla..bla..bla...

Well bitches, go f**k off..I don't need your concern.Who are you to judge my life???
Ko Tuhan ke?Sibuk nak mengatur hidup aku.Cukup lah with my faith to Allah.Kalau dah di tentukan-Nya rezeki aku nak beranak 3 secepat ini, sapa ko nak mengata itu ini..Aku yakin He has the better plan for us.

FYI, My daughther will be 2 1/2 yrs when I deliver nanti.
FYI,My daughther dah boleh cakap dah,walaupon just ambik ujung2 perkataan je..
FYI, Aku beranak ramai sekalipon ada aku mintak duit kau ke?
FYI, walaupon aku baru je lepas beranak ceasar 2 ++ year yg lepas, ko kesah apa?perut aku, bukan perut ko?
FYI, apesal pulak aku nak malukan.Aku mengandung ada laki,bukan tak dak laki kiahhh oiiiii...

Nasib baik lah x-boss dah berambus..kalau x mesti ayat2 mcm ni akan keluar,buat rugi kompeni je beranak kerap..(He actually said that to my colleague before)..Cuba kalo dia ckp mcm ni kat aku, mau kena ludah ni..macamkan ko punye kompeni yek?Tapi tak taula kan boss baru ni mulut dia sama jahanam mcm mulut x-boss aku ke tak..

So kesimpulannya, kalau dengar berita kawan2 mengandung, just simply congratulate her dan doakan yg terbaik sudahlah.Bukankah itu satu perkhabaran yg baik (as long as kawan ko tu mengandung ada lakilah (kalau laki meninggal lain citerlah)).Jangan nak jadi nasik tambah sangatlah.Macam aku cakap, ko sapa nak judge hidup aku..

Sekian pengumuman.

4 comments:

seridewi83 said...

salam...saya pun sama situasi dgn akak..skrg umur 30 n mgndungkan anak ke3...anak pertama dan kedua czer...dan anak ke2 baru umur setahun 6 bulan...n due hujung bln 7 nanti...n masa tu anak yg ke2 baru 1 tahun 9 bulan...n yg gumbirakan saya p buka buku kat klinik doktor n nurse x mbangkitkan langsung isu knp x gap kan tempoh mengandung n etc2....jd org sekeliling jgn myibuk..
anak dalam perut n rahim kami ni kurniaan Allah..kami yg nak bela..ye tak kak...just sharing feeling and the same situation

Kniedaz said...

Akak la saya ni ye..hehe..aritu mengandungkan si kembar pun 32 tahun juga...dulu masa Danish setahun, akak dah pregnantkan Danial. Pedulikan cakap-cakap orang, janji kita pandai jaga kesihatan kita dan tak membahayakan diri, it should be ok...

Farah said...

mekkkkkkk!! berita gembira ni.. anak kita sebaya lagi! aku dah 25 minggu ni...seronoknya!!

- G C - said...

tahniah sis!

anak sy 7bln masa sy pregnant anak ke 2. memang banyak kata2 negatif, ada kata anak kecik lagi dah mengandung, kesian kat anak tak dpt kasih syg. macam kita mintak duit depa plak. lantak la.

sekarang, best besarkan anak2 sekali harung je. barang2 abang, adik boleh guna.

anak2 tu kan rezeki, lantak la org nak kata apa.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails