Adds by nuffnang

Thursday, April 18, 2013

Keciciran Handbag

Petang Ahad lepas, pegi jalan2 kat IOI Mall, sebelum balik singgah dulu solat maghrib kat situ.Kemudian dah nak balik, nak ke lif, lalu kat ada kerusi urut ni..tetiba somi terpandang ada satu henbek kat celah kerusi urut ni..tapi kiteorg terus jln ke lif..sambil2 tunggu lif, mata memasing tgk kat henbek tu..masa tu mmg x de org kat situ..agak lama jugak kiteorg perati, kat 5 minit kot..takde sape2 pon yg ambik henbek tu,so somi pegi ambik, nak serah kat kaunter information..masa bawak henbek tu nak pegi kaunter, takut jugak, kang org ingat aku yg curik..mula2 tu aku carik henpon kat dalam henbek tu(rasa bersalah sbb terpaksa selongkar) try call last called number, tapi tak dapat..risau jugak takut hantar kat kaunter nanti x sampai kat tuan sebenar.Oleh kerana nak cepat, terpaksa pegi hantar jugak..lepas isi form sume, kitaorg balik, harap2 henbek tu sampai kat tuan dia lah.Semlm, tuan henbek ada call ckp time kasih.Alhamdullillah sampai jugak ketangan tuan dia n takde barang2 yg hilang.Tapi aku mcm ada rasa,yg tuan henbek ni adalah pompuan yg dok sebelah aku kat depan surau tu..sebab aku terperasan henbek n henpon dia..sekali, memang betul...hebat betul nujum mak belalang ni..ehehehe..
Henbek inilah yg ditinggalkan tuannya secara tak sengaja..
Tertinggal kat celah kerusi urut Gintell tu ha..
Moral of the story, aku jugak macam pompuan tu, tahap pelupa sangat lah tinggi, henbek pon penah tertinggal..penah jadik kat aku 2,3 kali kot, tercicir wallet..so sekarang ni, kalau keluar aku suka pakai beg silang..sebab kalau beg silang ni dia mcm melekat kat kita & untuk elakkan aku dari terlupa..kadang2 kalau bawak beg yg pegang kat tangan or sangkut kat bahu, aku tend to put a side, bile time nak memilih2..haa..pastu mulalah lupe..Biarpon kelihatan buruk dgn beg silang, janji henbek ku tidak keciciran..

2 comments:

ada said...

uishh bahay tu.sebbaik xde orang nmpk.ade rezeki lagila tu.:-)
http://vitaminsite.blogspot.com/

N.Aima K said...

alahai kesiannya.. boleh pula tercicir handbag hu hu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails