Adds by nuffnang

Friday, January 13, 2012

Nama Anak

Penyanyi feveret aku, Beyonce dah beranak anak perempuan yg diberi nama Blue Ivy Carter.
Ni petikan Harian Metro semalam tentang bagaimana mereka mendapat idea untuk menamakan anak perempuan mereka;
Satu sumber memberitahu Houston Chronicle bahawa nama ‘Blue’ dipilih kerana biru adalah warna kegemaran Jay-Z dan sorotan kepada kejayaan albumnya, Blueprint manakala ‘Ivy’ mewakili nombor roman IV iaitu nombor empat. 

Nombor empat dipilih kerana Beyonce dilahirkan pada 4 September, ibunya pada 4 Januari, Jay-Z pada 4 Disember dan pasangan itu juga berkahwin pada 4 April 2008.

Kekadang aku pelik betol ngan omputih ni .suka suki la nak bagi nama anak.Kalau kita ni kemain belek kitab bagai nak cari nama anak yg ada maksud yg baik.Org Islamkan digalakkan bagi nama anak yg mempunyai maksud yg baik sebab bila kita panggil dengan nama tersebut dah dikira macam doa.Omputih ni, ada yg bagi nama applelah,aprillah,sundaylah..macam beyonce tu boleh plak dapat ilham nama anak based on peristiwa dalam hidup.

Aku kalo ikut kekdah beyonce tu, warna feveret ialah pink, lucky number plak 8 kot (8 banyak ong!) sebab aku, kakak aku, bapak aku ngan somi aku semuanya lahir dalam bulan 8.So anak pompuan aku namanya pinky ocho (lapan in spanish).ok tak????

2 comments:

Rozita said...

Hahaha...comei comei..Pinky tu sedap disebut, tapi ocho tu...haru..haru

LydSunshine said...

pinky ocho, erm.. boleh la.. cam nama jawa pun ada. hehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails