Korang sume ada korang punye habit masa memasak tak..habit ke style ke..Saya ada satu cooking habit which is more to weakness lah...saya kalo masak lauk/makanan yg berkuah, mesti kuahnya setimbun hingga meneggelamkan lauknya...ntah ler..kalo masak memang automatically macam tu..dh try ubah tapi still jugak kuahnya akan terbanyak..last sekali lauk sume abis tinggal kuah je dalam periuk hehehe...
P/S:somi saya cakap buat perabih garam ngan pak aji jer..
4 comments:
Kalau lauk berkuah2 cam ni makan dgn ikan kering..pergghh..best tu
mcm sy gak memang suka lauk lebih dari bahan, sbb suami apa2 pun mesti ada kuah..kalau tak, dia tak lalu makan nasi
upsr mansuh? tak betul tu...pmr yg mansuh, bukan upsr
hahahha..tak pe..asalkan masak..
lebih nikmat makanan yg dimasak kt umah kan
hahah cutenye..msk byk kuah..hehe xreti nak baget ek..heheh
manyak kuah pn tp still nmpk sedap...bez2..lapaq ni..
Post a Comment