Adds by nuffnang

Tuesday, November 2, 2010

Xtiviti setiap bulan...


Ni la aktiviti wajib kami setiap bulan after gaji..Mesti shopping untuk beli stok sebulan punya...stok bahan2 kering, barang2 keperluan Amirul Iddin untuk sebulan, barang2 rumah..barang2 Mama dan ayah...selalunya tempat shopping pilihan samada Giant or Carefour yg dekat dengan rumah aje...Bajet pulak sekitar RM500, kalau anak dua nanti kena upkan lagi bajet tu..huhu..

Ni antara benda wajib dibeli setiap bulan..kena beli jugak untuk mententeramkannya, kalo tidak..mesti dia buat drama sepanjang waktu shopping tu...paling lama jangka hayat kereta yg dibeli adalah selama 2 minggu..yg ni pon tahan satu hari je..dah tercabut semua tayar...

Aksi lentok setelah mendapat kete mainan idaman...

P/S:Shopping berskala besar sebulan sekali, yg berskala kecil tiap2 minggu..hehe

2 comments:

alfa juliet said...

kete2 plastik memang tahan kejap je..mcm farzana, habis dia basuh kete tu...habislah sticker yg lekat kat kete tertanggal, tayar terkuar....
pas tu tok dia belikan kete playskooll...tahan sampai sekarang..mahal tapi berbaloi.

suhaila said...

ha'ah kan..tak tahan lama..ada jugak belikan kete/mainan playskool or fisher price..tapi tula yg tak tahannya..takkan le tetiap bulan nak beli yg playskooll kat dia..hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails