Adds by nuffnang

Thursday, December 6, 2012

tolong jgn paksa aku

A friend of mine ,yg bg dia adalah memujuk tp bg aku mcm memaksa aku supaya join satu MLM ni.Dah byk kali aku tolak dgn plbagai alasan diberikan tp dia x penah give up .tang tak penah give up satu sikap yg bgs.tp biarla bertempat.dah 4 th tahu dia usaha pujuk aku.pantang nmpk muka ada je yg dia nk promote.so baru2 ni dia ada teruskan usahanya lg.dan mcm biasa aku tolak mcm2 alasan aku bg.patutnya paham2 lah kan ni tak tetap lah nk cari aku nak share pasal MLM nya tu.aku dh tak tahan sgt,ada sekalisekali lps bertembung dgn dia dan cubaan dia utk bercerita pasal MLM nih,i have too say no and never interested to know about MLM.aku harap dia pahamlah.aku tahu mesti ramai yg ckp mcm ni.typical malay org nk share benda bagus benda senangpon x nak.tak nak berusaha nk majukan diri.well,sapekah korang nk judge org lain mcm tu,mentang2 dah kaya raya ,ada kete mewah,rumah 2,3bijik,pegi luxury vacation kan..so kau anggap hidup org yg x Join MLM ni miserable.oh aku takut kalau aku jadi kaya nanti hidup aku jd riak dan takbur.takke korang dah jadi sedikit riak bila dok menunjuk2 kekayaan korang.tp tak penah pulak aku dgr org ckp mcm ni,dgn duit MLM ni dah patpulohlapan kali kiteorg gi buat haji kat mekah series x penah.yg plg aku x setuju tu bila nk start MLM ni nak kena utang bank dulu,bukan sikit senah oooiiii makan puluh ribu jugak..kalau nasib baik MLM aku berjaya,kalau nasib x baik mcm mana..kau memang dh sah2 kaya raya.ada kau nk tlg byr utang aku ke?tak semestinya aku nk hidup selesa sikit,nk tambah side income aku kena join MLM.there are thousands way of bussiness lg yg ko boleh cuba.yg oenting cuba n usaha. but to me MLM just not my choice,i'll find my own way.Kalau tuhan dh tentukan ada rezeki aku,adalah.rezeki tuhan nk bg tu mcm2  bukan kata aku kena join MLM dulu baru ada rezeki.


3 comments:

Kniedaz said...

hehehe...betul..diorang masuk awal2 memang la kaya..kita ni yg keberapa ribu ntah..nak cari downline bagai..ada ke org nak..dia kaya kita kayap...jual nasi lemak lagi tak pening kepala

RIZAWATI ABD RAHMAN said...

assalamualaikum wbt sayangkuu...

jom join GA yg akak tag kamu
http://nawnaj.blogspot.com/2012/12/1st-giveaway-by-sweet-freezer-2012.html

kalo rajin buat le.. tiada paksaan
:)

Azhariah Zuber said...

masuk mlm kena rajin. korbankan life apa yg patut. sy sendiri tak sanggup

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails