Adds by nuffnang

Thursday, July 8, 2010

How to improve our English


Belajar english secara formal adalah selama 11 tahun, tapi kenapa saya still lagi tak pandai.Bila masuk U, tengok kawan2 lain sume pandai english, termalu sendiri.Kenapa la aku ni bengap sangat english.Kenapa la aku ni tak sepandai diaorg.Kenapala susah sangat nak menguasai bahasa penjajah ni..haiiiih...saya bukan nya tak suka english, malah saya sangat suka english.Suka tengok movie english, suka dengar english song, suka tengok english talk show..tapi tula..english tak pandai2 jugak..bila dah masuk alam pekerjaan ni, adalah improve sikit..tapi still malula sebab diri ini tak sehebat orang lain..jeles betol tengok orang lain cakap english berabuk...huhuhu..diri ini masih lagi tergagap-gagap..hehehe..soal baca n pemahaman, memang tak menjadi masalah..yg masalahnya tang speaking and writing...adehhh..tu yg kena improve banyak lagi..haaaiiiihh..malu yg amat kalau kena tegur ngan boss kalau buat ayat tak betol...hadooooiiiiii...nak pi amik British Council punye course..mak ai, punyala mahal yuran dia..tak leh la sebab duit tu nak guna untuk tujuan lain..nanti kang pi amik course mahal takut lepas abis still english tak pandai, cam ner?melayang la RM saya (tgktu negative thinking betol!), nak amik course english kat company yg biasa2 tak confident plak..mmm..tapi course yg dekat UAIM tu boleh di pertimbangkan, cuma time dia open selalu tak kena pada waktunya....haihhhhh...

Got this joke from a friend of mine;


Ini saya terjumpa artikel dalam surat khabar tahun 2003 kalau tak silap.Saya akan baca keratan artikel ni setiap kali nak motivate diri saya dan artikel ni masih lagi saya simpan hingga ke hari ini.Kisah individu tersebut betul2 membakar semangat saya.(Kadang2 semangat je yg lebih...hehehe)



**click on image and click once again for clear view

P/S:Masih lagi belajar dan belajar...

6 comments:

bubblesphoto said...

babe..

bkn semua org tu perfect in english..including me,

tp ape i bt.. ckp je la,
kena confident. apek2 and amoi2 kt luar tu bkn nye terror sgt..lg hancur tau! ter masuk i jgak! hahaha

wishing u all the best and dun give up!! gambate!

Eyl said...

baca novel sidney sheldon banyak bantu english sy.hehe

JaNe @ JyNs said...

hehe, it's ok. practice make perfect! :)

iqbalsyarie said...

Hahahaha...mmg lawak la Mori dgn Obama tu..seriusly?cerita betul?haruu...
Latest post:Menarik!Kisah pemabuk bersolat

~suNshiNe~ said...

yeah, bg sy confident tu penting, kalau baca or dengar kita rasa mcm terror je english..bila nak ckp english..semua berterabur coz takut org gelakkan kita...jd jgn hiraukan org sekeliling...

tgh built confident tu..he3..

mijie said...

mijie pun msh krg confident utk berckap dlm english ni..kdang2 ssh jgk nk make a confident ni..time kt U dulu pnah jgk join aktiviti2 yg memerlukan confident tp xdpt jgk..adui..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails