Adds by nuffnang

Friday, October 8, 2010

Entry penutup Raya....

Sambungan daripada entry ini Projek kuih/biskut raya 2010 .Dah ada part 1 mesti ada part2 kan...

PART2-The making & End result

1) Agar-agar kering
Agar-agar yg sedang disejukkan..
Agar-agar yg sedang dalam proses penjemuran...

AKAN TETAPI.....

selepas lebih seminggu saya jemur, agar2 tersebut tak kering2 jugak...sampai menimbulkan bau...almaklumla..rumah jenis apartment ni panasnye sekejap aje setiap hari...akhirnya semua agar2 tersebut dibuang..frust betolll..tapi dapat jugak saya merasa makan agar2 kering ni kat rumah salah sorang sepupu saya di Trg...hilangla kempunan saya...tapi x puas la...nak lagi....mana nak cari ye??

2)popia simpul

serunding ikan yg masih lagi berkuah...

serunding ikan yg dah kering...
Untuk resepi serunding ikan ni, saya cilok kat internet aje resepinya...oleh kerana malas saya hanya gunakan sardin dalam tin sahaja...next time gune ikan fresh ler, sebab ikan sardin rasa sedikit kureng...
So, inilah dia popia simpul saya, saiz xl cam tuannya jugak...hehehe..penatnya jugak nak menyimpulnya...

3)tart nenas
-tak sempat nak buat lor!anak demam minggu terakhir sebelum raya, so plan nak buat biskut raya agak terbantut!

4)biskut kacang mazola
-first time buat, nasib baik jadik, tapi sedikit lembik coz terlebih minyak ler...

5)semperit
- pon x sempat...haihhhh...kempunan betul nak makan biskut semperit yg pjg tu dan cair di mulut...jumpa biskut dahlia je..
6)cornflake madu
-yg simple nipon x sempat nak buat...
So, itu jela yg sempat di buat...kemain lagi bercerita dalam blog konon2 nak buat biskut raya...apa nak buat..kita hanya mampu merancang, tuhan yg menentukan, betul tak?
P/S:Insyaallah, akan dibuat jugak biskut2 tu walaupun bukan bulan raya, abis tu dah beli banyak bahan2 takkan nak simpan sampai raya th dpn..expired la pulak..tak ke membazir tu..ish..ish..ish..

3 comments:

nurain said...

agar2 kering tu camne?tak penah jumpe pon.huaaa

Yan said...

Salam Sue,

maybe agar2 kering tu kurang gula.. Kena manissss sangat2. baru bersaka

suhaila said...

nurain - dia agar2 yg dikeringkan.so keras la takk lembik cam agar2 biasa.rasa dia manis coz kita letak gula batu.
kak yan - betul la agak nya.hari tu memang saya rasa cam terkurang sikit gula batu..lagipon puasa tak rasa pulak manis ke tak..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails