Adds by nuffnang

Monday, October 4, 2010

sunyi + sepi


hmmmmmmmm.....tak tau ler camne nak cerita..keadaan hari2..dari 8:30AM to 5:30PM....memang membosankan...waktu kerja sekarang ni adalah waktu yg paling2 membosankan..rasanye macam nak berenti keje tapi still boleh dapat gaji..hehehe..opis dah jadi padang jarak padang tekukur...maksud saya opis saya sekarang dah jadi senyap sunyi..takde lagi bunyi2 hiburan suara manusia...pastu ditambah dengan kesejukan yg amat macam kutub utara kutub selatan...masing2 dok tekun mengadap pc..tak taula samada tekun buat kerja atau buat2 tekun sahaja padahal buat menda lain hahaha...masing2 dah jadik robot...sungguh membosankan...saya tak paham macammana orang lain boleh bertahan dalam keadaan macam ni...8 jam for me is too damn long!no communication, no entertainment, nothing..kang kami dok bersembang plak, bos asek dok jeling, bising sikit kata kitaorg tak buat keje plak...abis tu camno?kalo korang, boleh ke korang bertahan camni?Yg kedengaran hanyalah bunyi keyboard di tekan...and guess what??yg paling kuat bunyi keyboard ditekan is coming from my boss workplace just right behind me...OMG...you such a faker & excellent actor!oooohhhh..mau termuntah and betapa meluatnya saya...nak tahu kenapa?????sebab dia hanya berlakon sahaja...my boss ni mana ada kerja pon..semua kerja or reports kita org yg buat..the only job he did is to forward our reports to his bossess...He just a copy paste manager...damn!!selebihnya dia hanya dok sibuk berchatting n berforum...Bukan sekadar tuduhan, tapi my colleague penah nampak....Tolooooonggggggggg.....



kan best kalau ada tempat kerja camni...


P/S:Jiran sebelah bakal bercuti 2 bulan...haihhhh..bertambahla keboringan saya..




4 comments:

Yan said...

Salam Sue,

mana sume org pergi?

alfa juliet said...

sy pun boleh jadi gila kalau tak berckp 8 jam...tu pasal haku jadi cikgu..hahaha

suhaila said...

kak yan - sume org tak pegi mana, cuma bertukar jadi robot je
alfa - tula pasal, dah nak gila jadinya..

Anonymous said...

relek ler su...nnt kita pon boring jugak bila su plak cuti 2 bulan,jiran blakang kan ade-shimato-

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails