Adds by nuffnang

Wednesday, August 18, 2010

Cleaning out my closet...


errr...closet ke macam gitu?hahaha..Kalau nak tahu satu gobok ni saya simpan segala pakaian saya yg tak boleh dipakai langsung sekarang..diulang...langsung tak boleh pakai..semua tu adalah baju kurung, baju casual dan baju kerja zaman belum kawin dulu...haihhhh..dah 3 tahun saya peram..akhirnya saya terpaksa lepaskan jua selepas termakan hasutan kakak saya..kata kakak saya.
kakak:buat apa ko simpan baju2 ni lagi, ko ingat ko boleh pakai lagi ke?ko ingat ko boleh kurus balik ke (ciitt!)
saya:manalah tahu aku boleh kurus balik suatu hari nanti
kakak:ye lah tu..kalau ko kurus balik sekalipun, ko nak pakai lagi ke baju2 ni?semua ni dah outdated, ko mesti beli baju baru kan?aku tak cayalah kalau ko tak beli baju baru
saya:tersengih dalam hati berkata"betul jugak"
Maka setelah seminggu lamanya berpikir, maka saya decided nak let go kan semua pakaian tu...sayang memang sayang..sebab ada antaranya hanya 2,3 kali je saya pakai..Ada jugak saya cuba sarungkan balik baju2 tu, tapi stuck tang punggung la...hahahaha
Nak buat camnekan, gobok tu diperlukan untuk mengisi pakaian-pakaian baru...hahaha..dan saya terus berangan bahawa saya tetap akan kurus satu hari nanti...hahahah

P/S:Masa berkemas untuk pindah hari tu, baru saya realized banyak betul saya mengumpul "junk"..

4 comments:

hentakbelipat said...

sy pon sme!ari2br je kemas abis sume junk sy..mmg bnyk la yg xgne pon..kdg2 xprasan pon bile wujud bj 2..hihi..perempuan kan..

sy gune account hentak belipat ni..tp ini petisuara yg comment.heheh

amira said...

well,, memang rasa berat nak let go baju2 dulu.. xpe ah.. sedekah pon dpt pahala

alfa juliet said...

junk?? apa tu

suhaila said...

alfa juliet, junk adalah apa yg tak berguna/tidak diguna yg disimpan dan terus disimpan a.k.a sampah ..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails