Adds by nuffnang

Wednesday, August 11, 2010

sape kakak???sape adik???

Korang2 yg tak kenal saya, sila tengok pic di bawah dan bagitahu mana satu kakak, mana satu adik.Jawab ngan ikhlas dari hati ye, jangan nak tipu2..Tell me the truth eventhough it's hurt...chheeewahhh...

(saje bubuh pic lama, sebab takmo bagi korang tengok kegemokan saya sekarang, lgpon no new pic together wif my sis la)
Actually, dah banyak orang mention kat saya pasal mende ni...Tapi saya tak penah amik port or nak berkecik hatipon...Tapi last week, masa gi majlis tunang my bro, adalah suku-sakat family dia tanya, mana satu kakak, mana satu adik.Then bila saya cakap saya yg adik, dia yg kakak sulung, diaorg semua cam terkejut, owhhh...ingatkan...yg ni adik, awak ni kakak...What??????Terus saya sentap sampai la ke hari ni...owhhhh noooooooo!tua kah saya??(memangpon dah tua)but I'm not even 30 yet, my sister yer la, dia dah 34 okeh...di ulang 34 th dah..Whyyyyyy?Adakah sebab saya dah kawin dan ade anak sorang, so saya nampak tua...adakah sebab saya lepas beranak ni badan saya yg mengembang tak kuncup2 ni, menyebabkan saya nampak tua?(tapi my sis rasanya lagi mengembang badan dia..hehehe)..Adakah sebab saya hitam, my sis tu kulit cerah, saya nampak tua?Adakah sebab bentuk wajah saya yg panjang (nak jugak mention, walaupon bdn saya gemuk, tapi bentuk muka tetap maintain!ahahaha) and my sis berwajah bulat, menampakkan saya lebih tua?(Bulat kan comel??)..Adakah sebab stail tudung saya (my sis rambut rebonding!)menyebabkan saya nampak tua??Adakah sebab muka saya berjerawat dan terpaksa cover dengan foundation 3 inci tebal, sedangkan my sis muka licin walaupon dia hanya tenyeh sabun mandi kat muka, yg membuatkan saya nampak tua???Adakah????
Argggghhhhhh....saya tak suka betul bila dianggap tua(cuba menafikan hakikat diri yg sememangnya dah tua bangka!), tapi tua insense of tersilap teka which one is adik, and which one is kakak sangat tidak cool ye....Dulu tak berapa nak kisah, tapi sekarang bila dah ramai orang tersalah anggap...saya memang tersangatla kesah!!Dalam pale otak ni mula terpikir, apa yg saya perlu buat supaya org tak tersalah anggap lagi ye??..ni nak kena pakai SK2 ke, safi rania or olay total effect supaya nak nampak muka saya ni cerah sikit and no more jerawat mahupun jeragat...or saya nak kena ubah stail penampilan saya yg saya rasa cam makcik2 nih..(hmmmm...bila dah gemoks ni, takleh nak pakai baju yg stail2 or vogue, agak terbatas sikit nak berfashionista)....ataupon kalau saya keluar berdua dgn my sis, kena pakai label, kakak dan adik supaya org tahu...hahahahaha
What shud I do yer,,,saya ngak mau sentap-sentapan lagi dan dianggap kakak lagi...sesangat la tidak cool rasanya...





P/S:Dalam beberapa hari jer lagi nak menjadi lebih tua...*sigh*

5 comments:

aku_gayahspears said...

haha.. konpius.. sape yg akak?? sape adik?? lalalala

Yan said...

tak kisah lah sapa akak sapa adik..yg penting hubungan kita sentiasa baik

alfa juliet said...

alah sy pun org pernah ingat sy kakak...tapi takde hal lah....sbb apa nampak mcm kakak? sbb sy lebih garang, kakak lebih happy go lucky...huhu

suhaila said...

hehe..ye la alfa juliet..tak de la kisah sgt sebenarnya..tapi rase macam, eh tua sgt ke aku?hehehe
yan, betul yg penting hubungan adik beradik baik kan?

suhaila said...
This comment has been removed by the author.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails