Adds by nuffnang

Friday, August 27, 2010

Pasar org melayu meniaga dekat rumah..

Selama hampir sebulan tinggal di rumah baru, kami dah boleh adapt sikit dengan suasana baru ni..dengan jiran2 yg 1 Malaysia dan international...But we missed Sentul a lot, bab2 makanan, kedai makan dan jugak kedai pasar...No Bazaar Ramadhan here, the nearest one at Bukit Jalil yg hanya ada 2,3 kerat aje penjualnya...Sepanjang perjalanan dari Bukit Jalil sampai la kerumah, kiri kanan depan belakang hanya ada gerai-gerai makan, restoran dan kedai yg ala2 pasar milik kaum Cina dan semestinya customer mereka juga adalah kaum Cina...hmmmm...So the nearest tempat yg kitaorg pergi untuk beli bahan2 masakan ialah dekat Carrefour Sri Petaling...Still, terhad jugak pilihannya..Satu hari tu masa balik dari kerja, kitaorg terperasan ada macam pasar malam, saja singgah jenguk2...eh,eh...ada org melayu (ke indon ntah?) yg meniaga disitu...tak kisah la indon pon, siap ada jual ayam,daging..75% adalah peniaga melayu..Alhamdullillah, sekurang2nya ada jugak port org melayu nak membeli dan tak perlu la kejar masa nak ke Carrefour lagi....Suka sangattttt...So pasar tu ada setiap Khamis dan Sabtu...






P/S:Sangat obsess ngan sayur-mayur yg fresh dan segar bugar...mau rambang mata dibuatnya, macam semuanya nak dibeli....

2 comments:

alfa juliet said...

yelah k4 pun bukan semuanya segar belaka

Yan said...

Salam Sue,

k yan dulu face benda yg sama macam u masa duk kat Pandan Perdana..pasar malam melayu pun dah mcm p[asar cina. area cina..tak best sangat.

Tapi bila pindah shah alam..berbahagia sungguh. 98.5% penduduk adalh melayu, pasar melayu, kedai makan tak ada kedai makan cina.. Cantikkk

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails