Adds by nuffnang

Monday, August 16, 2010

Jem..memang sodap!

Jem apa yg sodap?Strawberry?Nenas?Bukan..bukan.. I mean traffic jam..memang tak sodap langsung...Warga KL mesti sudah sedia maklum, kalau bulan puasa 4:30PM memang peak time, time ni memang jalan akan jam gila..(tempat lain saya tak tahu mungkin sama kot!)..semua pakat nak balik awalkan..tapi kalau hari Jumaat, jalan akan jadik super duper extremely jam...same la jugak kalau bukan bulan puasa, tiba hari Jumaat, jalan akan menjadi lebih jam daripada hari2 yg lain...haiiihhh..nak buat camno kan?dah adat warga KL..sejak pindah rumah baru ni, maka laluan wajib saya ialah Jalan Tun Razak menghala Cheras/Sg Besi..Al maklumlahkan, laluan ni memang sah2 jam kalau bukan bulan puasa pun..Tapi hari Jumaat lepas, perjalanan balik kitaorang memang betul2 adventure la..ibaratnya nyawa dihujung tanduk...Nasib baik husband ada skill rempit, so boleh la cilok2 dicelah2 kereta2 yg stuck dalam jam tu..So, dua org rempit ni kena 'beradventure' sikit sebab kitaorang nak kejar pukul 6, sebab kena amik anak kat Taska before pukul 6...fuh..dalam hati memang tawakal je la...kadang2 time jam macam ni penunggang motosikal memang lebih bahaya, yelah semua org nak cepat je..kalau tak hati2 tu boleh bertembung sesama penunggang motosikal sendiri..mintak2 dijauhkan la..

P/S:naik kereta pun tak best, naik motor pun tak best, naik public transport?pun jam kat dalam tu...

2 comments:

Ustaz Love said...

Salam..

cuba try naik helikopter plak..

+akufobia+ said...

berenang?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails