Adds by nuffnang

Tuesday, August 10, 2010

Ramadhan datang lagi


Esok dah nak start pose..Sebelum saya membebel panjang2, saya dan keluarga ingin mengucapkan Selamat menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak serta selamat menjalani ibadah puasa.Malas nak membebel pasal fadhilat bulan pose ni, sebab saya assume sume orang dah tahu kan??Saya just nak share apa yg membuatkan saya tertunggu-tunggu bulan puasa setiap tahun..
1)Saya suka sangat time berbuka bulan puasa.Saat yg paling best ketika tengah tunggu azan dan masa tu sedang merenung juadah berbuka puasa dengan renungan yg paling tak sabar..hehehe
2)Nikmatnya makan buah kurma.Saya suka sangat makan kurma.Satu kotak kurma boleh abis dalam masa sehari.Tolongla percaya.Tapi makan kurma di bulan puasa amnya, secara khususnya ketika berbuka puasa sangat tak sama nikmatnya ketika makan dibulan bukan puasa..
3)Memasak di bulan puasa...sangat lain feelnya memasak ketika dibulan puasa dgn bulan2 lain...
4)Makan Sahur...makan sahur dengan mata yg ala2 tertutup...hehehehe
5)Beli juadah berbuka puasa di bazaar Ramadhan..suka cuci mata dan buang duit dengan membeli segala lauk pauk dan kuih muih walaupun rege di bulan pose amatlah mencekik darah...
6)Suka sangat suasana bulan pose...terasa macam bulan pose...hehehe
7)Nikmat tido tgh hari time bulan pose..fuhhhh...
8)Time sopping raya pada bulan pose..
9)Rancangan2 tv masa bulan pose
10)Tengok rancangan masak2 masa bulan pose, menghayati gitu..kalau bulan lain rasenya tak sebest masa bulan pose..hehehe


P/S:Semoga Ramadhan tahun ni lebih baik dari yg sebelumnya.

1 comment:

mahira oya said...

selamat menunaikan ibadah puasa..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails